Vrijdagavond werd het volleybaljaar bij Blok EVC traditioneel afgetrapt met het ‘oliebollentoernooi’. Een mix van oud en jong werkte zich een paar uurtjes in het zweet om daarna samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Tijdens die bijeenkomst werden de vrijwilligers van afgelopen jaar bekend gemaakt.

Dit jaar was dat bij de dames Marja Liefers. Zij is al jaren actief als mini-trainer op de vrijdagavonden. In het verleden heeft ze ook een scala aan jeugdteams getraind. Ben Blokvoort die de prijzen uitreikte vroeg zich af wie bij Blok niet ooit training van Marja gehad heeft. Naast haar trainerschap was ze jaren lid van de jeugdcommissie, heeft ze deel uitgemaakt van de evenementencommissie enzovoorts, enzovoorts. Een meer dan verdiende onderscheiding dus. Zij vormt met Robert en haar dochters een echt volleybalgezin die menig uurtje doorbrengt in de Koekoek.

Bij de mannen viel de eer dit jaar te beurt aan Hans Valent. Al sinds ‘mensenheugenis’ markant lid van Blok EVC en zelfs nog van de voorganger Jump. Zijn carrière als actief volleyballer eindigde hij in het roemruchte Dr(e)amteam. Saillant detail was dat het overgrote deel van dat voormalige team aanwezig was om hun teamlid toe te zingen. Hans is jarenlang en succesvol actief geweest als trainer en coach. Als laatste van het vierde damesteam dat onder zijn leiding tweemaal kampioen werd. Daarnaast was hij lid van de technische commissie, van verschillende jubileumcommissies, was hij scheidsrechter en bedacht hij ‘club Las Vegas’, een soort van reizend casino waarmee de clubkas jarenlang behoorlijk gespekt werd. Meer dan verdiend dus deze waardering, die door de aanwezigen met luid applaus onderstreept werd.

En last but not least waren er een tweetal aanmoedigingsprijzen voor jeugdleden die zich onvermoeid als vrijwilliger inzetten: dat waren Chiara Sapulette en Asude Erkaya.

Al met al een leuke avond bij een springlevende vereniging die drijft op heel veel vrijwilligers.