Mantelzorgwaardering voor volwassenen en jongeren

door | sep 19, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Inwoners van Epe die mantelzorg ontvangen kunnen hun volwassen mantelzorger aanmelden voor een waardering van € 100,00 per zorgvrager. Jonge mantelzorgers komen in aanmerking voor een bol.com cadeaukaart ter waarde van 20 euro. Je kunt je tot uiterlijk 1 oktober 2020 aanmelden voor deze welverdiende blijk van waardering voor mantelzorgers.

Waarom mantelzorgwaarding?

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het waarderen van de mantelzorgers. De gemeente Epe heeft voor de mantelzorgwaardering in 2020 een budget gereserveerd voor mantelzorgers die langdurig intensieve mantelzorg verlenen. Verwerking van de aanvraag en de toekenning van een speciale waardering heeft de gemeente neergelegd bij het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe.

Wanneer kom je in aanmerking voor mantelzorgwaardering?

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een geldbedrag van € 100,00 per zorgvrager? Wanneer hij of zij langer dan drie maanden aaneengesloten meer dan acht uur per week mantelzorg verleent aan een inwoner van de gemeente Epe. Dit geldt ook voor mantelzorgers die niet in de gemeente Epe wonen. De zorgvrager kan het bedrag van € 100,00 eventueel over meerdere mantelzorgers verdelen. Mantelzorgers tot en met 24 jaar kunnen een bol. com cadeaukaart ter waarde van 20 euro aanvragen.

Aanvraagformulier voor mantelzorgwaardering

Inwoners van de gemeente Epe kunnen zich via een ingevuld aanvraagformulier aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Er is voor beide doelgroepen een apart formulier beschikbaar. Hoe kunt u en kun jij in het bezit komen van dit formulier? De aanvraagformulieren kunnen opgehaald worden bij het gemeentehuis. Ook zijn beide aanvraagformulieren te downloaden op de website van Koppel-Swoe,  www.koppelswoe.nl/steunpunt-mantelzorg  of via de website  van gemeente Epe. Je kunt de mantelzorgwaardering tot uiterlijk 1 oktober 2020 aanvragen.

Uiterlijk 8 weken na de sluitingsdatum wordt het bedrag overgemaakt op de bankrekening van de zorgvrager. De zorgvrager kan het toegekende bedrag uitkeren aan één of meerdere mantelzorgers. De bol.com cadeaukaarten worden in december uitgereikt. Voor vragen kun je contact opnemen met Gerrita Elskamp, cliëntondersteuner mantelzorg van Koppel-Swoe. Zij is op dinsdag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar op telefoonnummer  0578-67 67 67. Ook kun je haar mailen via  g.elskamp@koppelswoe.nl.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: