Mantelzorgwaardering voor volwassenen en jongeren

door | sep 10, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

In de gemeente Epe kunnen inwoners die mantelzorg ontvangen, hun volwassen mantelzorger aanmelden voor een waardering van € 100,00 per zorgvrager. Jonge mantelzorgers komen in aanmerking voor een bol.com cadeaukaart ter waarde van 20 euro. Je kunt je tot uiterlijk 1 oktober 2020 aanmelden voor deze welverdiende blijk van waardering.

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het waarderen van de mantelzorgers. De gemeente Epe heeft voor de mantelzorgwaardering in 2020 een budget gereserveerd voor mantelzorgers die langdurig, intensieve mantelzorg verlenen. Verwerking van de aanvraag en de toekenning van een speciale waardering heeft de gemeente neergelegd bij het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe.

Mantelzorgers die langer dan drie maanden aaneengesloten meer dan acht uur per week mantelzorg verlenen aan een inwoner van de gemeente Epe, kunnen – als waardering voor hun inzet – in aanmerking komen voor een geldbedrag van € 100,00 per zorgvrager. De mantelzorger mag buiten de gemeente Epe wonen. De zorgvrager kan het bedrag van € 100,00 eventueel verdelen over meerdere mantelzorgers.

Voor jonge mantelzorgers t/m 24 jaar is er de mogelijkheid om een bol.com cadeaukaart ter waarde van 20 euro aan te vragen.

Inwoners van de gemeente Epe kunnen zich met een aanvraagformulier aanmelden voor de mantelzorgwaardering voor volwassenen of voor jongeren. Er zijn voor beide doelgroepen een apart formulier.

De aanvraagformulieren kunnen opgehaald worden bij:
• Koppel-Swoe, Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 Epe

Ook zijn beide aanvraagformulieren te downloaden op de website van Koppel-Swoe www.koppelswoe.nl/steunpunt-mantelzorg en van de gemeente www.epe.nl.

Je kunt de mantelzorgwaardering tot uiterlijk 1 oktober 2020 aanvragen. Uiterlijk 8 weken na de sluitingsdatum wordt het bedrag overgemaakt op de bankrekening van de zorgvrager. De zorgvrager kan het toegekende bedrag uitkeren aan één of meerdere mantelzorgers. De bol.com cadeaukaarten worden in december uitgereikt.

Voor vragen kun je contact opnemen met Gerrita Reumer, cliëntondersteuner mantelzorg van Koppel-Swoe. Zij is op dinsdag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0578-67 67 67. Ook kun je mailen via g.reumer@koppelswoe.nl.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: