In de gemeente Epe worden deze week ruim 450 warme maaltijden bezorgd bij mantelzorgers. Dit als alternatief voor de gezellige middag die Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe rond de Dag van de Mantelzorg wilde organiseren. Iedere mantelzorger kon maximaal twee maaltijden per woonadres bestellen.

Verblijd

Cateraar Réne Deen en wethouder zorg en ondersteuning Lia de Waard-Oudesluijs leverden vanmiddag twee maaltijden af bij de familie Bomhof in Vaassen. De ene doos was bestemd voor mantelzorger Annet Bomhof en de andere voor haar man Remco, die aan een spierziekte lijdt. Ook op tientallen andere adressen in onze gemeente zijn vandaag maaltijden bezorgd.

Goed alternatief

Steunpunt Mantelzorg heeft voor deze cateringactie nauw samengewerkt met de gemeente Epe, Qualicateraar en de Stichting Samen voor Ouderen. Coördinator Gerrita Reumer: “We organiseren jaarlijks in opdracht van de gemeente een feestelijke bijeenkomst voor mantelzorgers. Die bijeenkomst kon dit jaar vanwege corona niet doorgaan, terwijl we hun inzet erg waarderen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een passend alternatief”.

Tot en met vrijdag

Voor de bezorging zijn vier dagen uitgetrokken. De startdag was vandaag, op de landelijke Dag van de Mantelzorg. De laatste bestellingen worden aanstaande vrijdag afgeleverd.