De beide dansgardes der Rossumdaerpers hebben mooie prestaties geleverd bij het 34ste dansfestival van De Iesselzotten. De deelnemers kwamen op de derde zondag van januari weer als vanouds uit Salland, Gelderland en Twente en in dat sterke deelnemersveld was er niet alleen voor de Magic Dancers, maar ook voor de Star Dancers een ereplaats.

De dansmariekes van De Rossumdaerpers kwamen uit in verschillende klassen en daarin lieten ze zich zoals gebruikelijk niet onbetuigd. De Magic Dancers wonnen bij de showdans in hun leeftijdsklasse en pakten met de gardedans de derde plaats. De Star Dancers demonstreerden hun kwaliteiten eveneens met een tweede plaats bij de gardedans en de vijfde bij de showdans.

De onderscheidingen werden gewonnen in een sterk deelnemersveld, waarbij de meiden het opnamen tegen ‘collega’s’ van vele andere grote carnavalsplaatsen in het oosten van Nederland. Het maakt duidelijk dat de dansmariekes zich moesten meten met groepen die ook groot werden in plaatsen waar carnaval ‘in de genen’ zit en de concurrentie dus groot was. Natuurlijk zijn zij tijdens carnaval van 22 tot en met 25 februari te zien op de eigen bühne der Rossumdaerpers. Dan maakt ook de jongste groep haar debuut op die bijzondere plek: de Diamond Dancers.

Foto’s: Jan Hagen