Voor Shantykoor Kantje boord lopen de reguliere optredens van dit jaar ten einde. Zondag 9 september zong het koor nog tijdens een internationaal festival Shanty & Seasongs in Emmen en voor zaterdag 22 september staat nog een optreden gepland in Epe, tijdens de Korendagen aldaar. Daarna is het wat optredens betreft even gedaan.

Er komt dus tijd voor andere activiteiten. Eén daarvan is de open repetitieavond op maandag 24 september. Mannen die graag zingen worden van harte uitgenodigd die avond een repetitie van Kantje boord bij te wonen. Zij kunnen dan de sfeer proeven en kennis maken met de koorleden en het repertoire. Shanty’s zijn traditionele werkliederen en het meezingen ervan is niet moeilijk.

Vroeger, tijdens het werken aan boord, kon elke matroos dat. Het koor is dan ook niet op zoek naar toptalenten. Maar mannen die plezier hebben in zingen, en een klein beetje wijs kunnen houden, zijn op 24 september van harte uitgenodigd! De repetitie vindt plaats in het gebouw van De Kouwenaar op Woestijnweg 61 in Vaassen. De avond begint rond kwart voor acht met gratis koffie en thee en om acht uur start de repetitie.

De bezoekers kunnen kiezen of ze eerst alleen willen luisteren, of dat ze direct met de refreinen willen meezingen om te kijken hoe het voelt om in een shantykoor te staan. In de pauze, rond negen uur, is het tijd om de kelen te smeren. Het koor biedt zijn gasten die avond een gratis drankje aan.

De repetitie duurt tot tien uur en daarna breekt de ‘derde helft’ aan. Dan is er gelegenheid om nog wat na te kletsen. De belangstellenden krijgen na afloop – alweer gratis – een exemplaar mee van Row on, de laatste CD van Kantje boord. Daarmee kunnen ze thuis op hun gemak nog eens een deel van het repertoire van Kantje boord beluisteren. Aanmelden voor deze repetitieavond is niet nodig.

Eenieder die belangstelling heeft kan naar believen binnenlopen. Wilt u meer weten? Bezoek dan www.facebook.com/kantjeboord.vaassen.