Lokale partij Nieuwe Lijn, opnieuw grootste partij in de gemeente Epe.

door | mrt 22, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Je hebt het de afgelopen periode niet kunnen missen; de Gemeenteraadsverkiezingen.

Afgelopen weken stonden de Gemeenteraadsverkiezingen ook centraal in Vaassen en omstreken. Als je de markt bezocht werd je aangesproken door de verschillende (kandidaat)raadsleden en wethouders van de verschillende partijen.

Als je het Vaassens Weekblad, Schaapskooi of Veluws Nieuws opensloeg in de afgelopen periode, kwam je zeker meerdere advertenties tegen van al onze (lokale) politieke partijen.

In Vaassen is natuurlijk Nieuwe Lijn al jaren een stabiele lokale partij, in Epe is er de lokale partij GemeenteBelangen en het afgelopen jaar is ook in Epe een nieuwe partij opgestaan; Dorpsbelangen. Naast deze twee lokale partijen waren ook de landelijke partijen actief; CDA, VVD, SGP/ChristenUnie, GroenLinks, D ’66 en PvdA.

Het is altijd belangrijk om je (landelijke en lokale) stem te laten horen. Zeker tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, want dan is de invloed direct merkbaar. Daarnaast kun je ook een voorkeursstem uitbrengen. Dat betekent dat je niet (standaard) kiest voor de nummer 1 op de lijst, maar bewust kiest voor één van de ander (kandidaats)raadsleden. Bijvoorbeeld omdat je deze goed kent, vertrouwen hebt in deze persoon of om een andere persoonlijke reden. Dit kan er toe leiden dat iemand met genoeg voorkeursstemmen in de Raad plaats kan nemen, terwijl deze niet op de eerste verkiesbare plaatsen staat.

Op het moment van schrijven is de voorlopige uitslag bekend en dus nog niet de definitief. De voorlopige uitslag laat zien dat de landelijke tendens ook in de gemeente Epe is doorgetrokken. De lokale partijen hebben winst geboekt. De voorlopige uitslag is als volgt:

          

 

Nieuwe Lijn (6 zetels, +1 zetel)

VVD (3 zetels, -1 zetel)

CDA (4 zetels, gelijk gebleven)

SGP/ChristenUnie (3 zetels, gelijk gebleven)

D ’66 (2 zetels, gelijk gebleven)

PvdA (1 zetel, -1 zetel)

GemeenteBelangen (1 zetel, gelijk gebleven)

GroenLinks (2 zetels, gelijk gebleven)

Dorpspartij (1 zetel, +1 zetel)

 

We houden de verschillende media nauwlettend in de gaten en zullen de uitslag aanpassen zodra deze definitief is afgegeven.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: