Ruikt u het verse brood, de zoete honing, de ambachtelijk gemaakte jam en de heerlijke koffie al? Aanstaande donderdag 20 februari is het zo ver, Lokaal Vaassen opent haar deuren!

Dierck-Jan Gommers en Roelinka de Groene- Gommers kunnen in ieder geval niet wachten en vertellen ons wat we precies kunnen verwachten van “Lokaal Vaassen “ zoals hun nieuwe onderneming gaat heten.

De naam verklapt het al een beetje, lokaliteit staat voorop. Bij Lokaal Vaassen, deels horeca en deels winkel, zijn alleen streekproducten verkrijgbaar. Er zijn weinig schakels tussen de producent en Lokaal Vaassen, hierdoor is het aanbod vers en kwalitatief gezien heel erg goed.

Het pand aan de Dorpsstraat, voorheen Bakkerij van der Kwast, is gezellig en modern ingericht, het is dat huiskamer gevoel wat je krijgt zodra je binnen stapt. Je komt binnen in het winkelgedeelte waar onder andere vers brood, vis, koffie, thee en gebak verkrijgbaar is.

Daarnaast is er ook een lunchroom waar je even lekker kunt gaan zitten voor een bak koffie of een lekker broodje.

De open uitstraling en indeling van het pand draagt bij aan het huiskamergevoel, bestel je een bak koffie? Dan kun je vanaf je tafeltje toekijken hoe deze bereid wordt. Dierck-Jan: “er komt geen hele uitgebreide kaart. Wij vinden kwaliteit heel erg belangrijk, daarom kiezen we bijvoorbeeld voor 5 of 6 verschillende luxe broodjes, zodat we zeker weten dat deze een hoge kwaliteit hebben.’’

Roelinka geeft aan dat alle producten echt uit de buurt komen. Zo bezorgt Bakker Piet uit Elspeet dagelijks vers brood, komt de verse vis bij de ’t Smallert uit Emst vandaan, vleeswaren komen binnen via Ter Weele en de koffie komt van Janz, een koffiebrander in hart en nieren uit Epe. Ook aan het interieur van de winkel en de lunchroom hebben lokale ondernemers meegeholpen. Zo zijn de tafels gemaakt door Huis & Wiers wonen en komt Bij Anne langs voor de aankleding en de details.

Als je straks Lokaal Vaassen binnen stapt zal je vriendelijk ontvangen worden door Janneke, Yvette en Inge. Zij zullen dagelijks aan de slag gaan in de winkel en de horeca. Maar ze zijn niet alleen, Lokaal Vaassen biedt werkgelegenheid aan de cliënten van de Passerel. Zo krijgen ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een uitdagende werkplek in het hart van Vaassen.

Als we vragen hoe ze op het idee zijn gekomen om Lokaal Vaassen te starten krijgen we een mooi antwoord. ‘’Er is zoveel leegstand op de Dorpsstraat, nu ook het pand van Bakkerij van der Kwast leeg kwam te staan hebben we samen zitten brainstormen over mogelijke opvullingen. Al snel ontstond het idee voor Lokaal Vaassen, al duurde het wel even voordat we de naam hadden gekozen!’’

Dierck-Jan en Roelinka hopen dat Lokaal Vaassen een bijzondere plek wordt met producten waar de Vaassenaren echt trots op mogen zijn!

Lokaal Vaassen (Dorpsstraat 63) zal wekelijks geopend zijn van maandag t/m zaterdag van 08:00 t/m 17:00 uur.

De feestelijke opening vindt plaats op donderdag 20 februari om 11:00 uur, kom je gezellig langs?