Speciaal voor mantelzorgers was er op donderdagochtend 16 januari een rondleiding bij Groot Stokkert in Wapenveld. Dertien mantelzorgers en bijna net zo veel zorgontvangers kwamen er kijken. Allemaal hadden ze belangstelling voor ‘logeerzorg’.

Sommige belangstellenden kenden de locatie al. Zij zagen direct dat er veel was veranderd. “Het is enorm opgeknapt” en “Het is zo veel lichter geworden overal”, stelden ze vast. Ook de logeerkamers hadden zichtbaar een opknapbeurt gehad. De belangstellenden waren onder de indruk van de badkamers, het uitzicht en de inrichting van de kamers.

“Mijn moeder heeft zó genoten”

Na de rondleiding vertelden 2 mantelzorgers over hun ervaring met logeerzorg bij zorghotel Groot Stokkert. Mevrouw Schreurs vond dat haar man er goed was opgevangen en verzorgd. “Ook voor mijzelf was het fijn”, vertelde ze. “Ik hoefde even niet meer de hele dag te vliegen. Logeerzorg is ons erg goed bevallen”. Jenneke viel haar bij: “Mijn moeder heeft zó genoten. De gasten denken om elkaar, het eten is lekker en de kamers zijn mooi. Ik kan logeerzorg iedereen aanraden.” Haar slechtziende moeder houdt van wandelen. Ook dat kon geregeld worden: elke dag kwam een vrijwilliger met haar wandelen. “De volgende keer ga ik lekker met haar mee.”

Overbelasting voorkómen

Bij logeerzorg logeert uw naaste gratis ergens waar hij of zij professionele zorg krijgt. Als mantelzorger kunt u zo even op adem komen. Het gaat om een ‘planbaar’ en tijdelijk verblijf. Logeren kan alleen of samen met u. Dat kan bij Groot Stokkert of bij een locatie van Viattence in Epe of Heerde. Wethouder Lia de Waard-Oudesluijs van de gemeente Epe, ook aanwezig bij de rondleiding: “Logeerzorg biedt mantelzorgers de kans overbelasting te voorkómen. Dat is ook goed voor de zorgontvanger. De verhalen van Jenneke en mevrouw Schreurs onderstrepen dat maar weer eens.”

Aanmelden voor logeerzorg

Lijkt logeerzorg u wel wat en woont degene voor wie u zorgt in de gemeente Epe of Heerde? Neemt u dan contact op met de cliëntondersteuner. Voor de gemeente Epe is dat Gerrita Elskamp: g.elskamp@koppelswoe.nl of op werkdagen via telefoonnummer (0578) 67 67 67. Voor de gemeente Heerde is dat Linda Seinstra: linda.seinstra@teamjeugdheerde.nl of telefoonnummer 06 1930 2657.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over mantelzorg en logeerzorg op www.epe.nl/mantelzorg en op
www.koppelswoe.nl/steunpunt-mantelzorg.