Foto en tekening: Hannelore De Vos Creatief met berenjagers
Doe jij al mee met “Berenjacht”?

 

Het idee om te ‘jagen’ op knuffelberen komt volgens berichten op social media oorspronkelijk uit Australië en het Verenigd Koninkrijk waarbij het prentenboek ‘We gaan op berenjacht, als inspiratie geldt.

De oproep om knuffels voor het raam te plaatsen om zo vooral kinderen wat bezig te houden tijdens een wandeling of fietstocht in je eigen buurt komt stilaan op gang. Op verschillende plaatsen verschenen al beren voor de ramen.

 

Kinderen hebben beweging in hun eigen buurt, én iets leuk om naar te zoeken. Want buitenkomen mag nog steeds, wordt aanbevolen maar moet dan ook liefst in de eigen omgeving.

 

 

Zo kun je de beren tellen,  leuke oefeningen doen bij het spotten van een beertje met bv  een hoedje ( zie tekening) of  berenbingo spelen.

Maak een leuke foto/ filmpje en deel dit met ons via redactie@vaassenactief.nl

Heb jij al een beer achter je raam geplaatst?

Foto en ontwerp Bingokaart: Shanady Lescrauwaert 

 

Vaassen Actief ontving het volgende bericht:

Beste berenjagers,

DE KAART ZIT MET 20.000 AANMELDINGEN VOL!

Morgen wordt er bekeken of er nog een 2e kaart bij komt of dat de huidige kaart als basis blijft dienen en je de andere beren gewoon toevallig tegen gaat komen. Want da’s natuurlijk óók leuk!

Via deze link kan je de kaart bekijken:
https://www.google.com/maps/d/viewer?

(Wanneer deze niet werkt, klik dan op de balletjes rechts bovenin en klik op ‘weergeven in maps’)

Dit initiatief is bedoelt om een wandeling in je eigen buurt leuker te maken. Ga dus niet in andere plaatsen op jacht. Hou rekening met de richtlijnen die van kracht zijn!

Veel plezier!