Liz ten Have en Marlon Somers naar NK dressuur

door | jul 17, 2023 | Nieuws

Afgelopen week werden de Gelderse Kampioenschappen dressuur verreden in Lunteren bij De Nieuwe Heuvel. Een prachtige locatie waarbij dit outdoor seizoen voor het eerst alles op zand verreden werd. 3 leden van HV de Cannenburgh kwamen hier aan de start.

Op donderdag reed Marije Huiskamp met haar pas 4 jarige paard Osadansa mee in de B dressuur. Ze reden een fijne proef, maar helaas niet voldoende voor een mooie plaatsing. Desondanks een super knappe prestatie om hier aan de start te mogen verschijnen.

Vrijdag was het de beurt aan de Z dressuur klasses. Marlon Somers kwam hier met 2 pony’s aan de start. In de klasse Z1 cat. D/E startte ze Steph Donaldson en reed een super mooie proef. Dit werd door de 2 juryleden beoordeeld met gemiddeld 64,214%. Dit was goed voor een 4e prijs en een ticket naar het NK. Marlon had een druk programma, hierna moest ze meteen door om met Moravita’s Galante te starten in de Z2 cat. D/E. Ook hier zette ze een prachtige proef neer. 63,141% was het resultaat en door naar de kür op muziek. Voorafgaand aan de kür was de prijsuitreiking van de klasse Z1. Marlon had geen andere keus dan met Galante de 4e prijs van Steph Donaldson op te halen. Daarna was het tijd voor de kür, ook deze reden ze voor wat ze waard waren en behaalden 66,167%. Samen met de gewone proef was dit goed voor een 8e plaats! Hiermee staan ze 1e reserve voor het NK.

Op zaterdag mocht Liz ten Have met allebei haar pony’s aan de start verschijnen. In de klasse L2 dressuur cat. A/B startte ze Pixel en reed ze een mooie proef. De jury’s beoordeelden het met gemiddeld 63,583% en een 3e plaats. Dat was ticket nummer 1 voor het NK voor Liz.

Daarna was het de beurt aan Koetsierhoeve Perfection of Glory. Afgelopen indoor seizoen werden ze al Gelders Kampioen in de klasse B cat. A/B. Dit jaar startte in de klasse L1 cat. A/B. Wederom wist Liz te pieken op het juiste moment. Het was een prachtige proef wat beoordeeld werd met 67,333%. Na lang wachten was daar de verlossende uitslag, wederom Gelders Kampioen. En wederom een een ticket naar het NK.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: