Foto: Hadji en Nadji 

Door Henk Boeve

 

Sinds 24 december jl. is Emst aan de Hoofdweg 33 een Pizzeria & Grillroom rijker met de naam Livorno. Emst ontstond in de 17e eeuw en vanaf dat tijdstip is er nooit een pizzeria geweest in Emst. Livorno gaat dus de boeken in als de eerste Pizzeria & Grillroom van Emst.

De uitbaters van Livorno zijn Hadji (36 jaar) en Nadji (37 jaar). Beiden komen oorspronkelijk uit Irak en sinds 2014 zijn ze in Nederland en spreken redelijk goed de Nederlandse taal. In Irak hadden zowel Hadji als Nadji een eigen restaurant & grillroom. Ze weten dus precies waar een pizzeria & grillroom aan moet voldoen. Kortweg gezegd: Ze kennen “het klappen van de zweep”.

Beide uitbaters gaan voor kwaliteit. Zo worden alle pizza’s gebakken in steenovens om de authentieke smaak te krijgen. Er kan zowel afgehaald worden aan de Hoofdweg 33 in Emst als bezorgd worden. Bij bezorging komt er wel een kleine toeslag, in Emst € 1,50 en in Epe en Vaassen € 2,– Verder kent Livorno actiedagen. Zo zijn de maandag tot en met de woensdag pizzadagen. Alle pizza’s kosten dan € 5,99 en de donderdag is een schoteldag en alle schotels kosten dan € 10,– Deze actie is geldig tot 31 januari 2021. Daarna komen weer nieuwe acties. Wat betreft de openingstijden, prijzen en bezorgtijden verwijzen Hadje en Nadji naar hun website: http://www.pizzerialivorno.nl