Lezing en Dialoog: Verkennen van de Verwevenheid tussen Kerk en Slavernij

door | sep 9, 2023 | Nieuws

     

In een poging om historisch inzicht te verdiepen en belangrijke dialogen aan te moedigen, organiseert Stichting Samenspraak een fascinerende lezing en dialoog over het onderwerp ‘Kerk en Slavernij’. De lezing en dialoog zullen plaatsvinden op 22 september van 19:30 tot 22:00 uur, en de locatie is het Apostolisch Genootschap, Rademakersdonk 801 te Apeldoorn. Deelname is gratis, reserveren kan via info@samenspraakapeldoorn.nl

Deze avond biedt een unieke gelegenheid om dieper inzicht te krijgen in de relatie tussen de kerk en het beladen verleden van slavernij. In lijn met het thema van de Vredesweek en als eerbetoon aan het herdenkingsjaar van het slavernijverleden, zal de lezing en dialoog zich richten op het verkennen van dit complexe historische onderwerp en het bevorderen van begrip en reflectie.

De spreker voor de avond is Jeroen Sytsma (1969), een veelzijdige persoonlijkheid met een achtergrond in plantenziektenkunde en theologie. Momenteel is hij gemeentepredikant van de Koningskerk in Zwolle (NGK). Bekend als ‘de groene dominee’ vanwege zijn betrokkenheid bij milieukwesties, heeft Sytsma ook bekendheid verworven door zijn preken over diverse maatschappelijke thema’s, waaronder seksueel misbruik, belasting betalen en de kerk en het slavernijverleden.

Jeroen Sytsma’s inzichtelijke benadering van het onderwerp heeft hem tot een gewaardeerde stem gemaakt, binnen en buiten zijn gemeenschap. Zijn betrokkenheid bij het delen van historische kennis en het aanmoedigen van dialoog over het slavernijverleden heeft geleid tot optredens op Radio 1 en bij symposia, waaronder een specifiek symposium in Zwolle. Zijn overtuiging in de kracht van waarheid, geïnspireerd door de belofte van Jezus dat “de waarheid u vrij zal maken,” vormt de kern van zijn betrokkenheid.

Deelname aan deze lezing en dialoog is gratis en staat open voor alle geïnteresseerden. De lezing duurt ongeveer 30 minuten, waar na een korte pauze de dialoog zal plaatsvinden. Alleen de lezing bijwonen is mogelijk. Voor het deelnemen aan de dialoog is het bijwonen van de lezing gewenst. Om een plaats te reserveren, wordt vriendelijk verzocht om u vooraf aan te melden via e-mail naar info@samenspraakapeldoorn.nl

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: