Het Cannenburgherbos heeft weer nieuwe bewoners mogen begroeten. Drie ganzen families hebben hun eieren uitgebroed, waardoor er nu 16 jonge ganzen rondlopen. Ze worden steeds goed door hun ouders in de gaten gehouden en je zult ze meestal in de buurt van de vijvers of de gracht aantreffen.

Er is ook minimaal één meerkoet geboren. Deze is nu nog zo jong, dat deze het ouderlijk nest nog niet mag verlaten. Het dus nog even wachten is totdat de jonge meerkoet zijn eerste zwemles krijgt. Waarschijnlijk zijn er meer meerkoet kuikens, want meestal liggen er 5 tot 10 eieren in een nest. Maar wij hebben er pas een kunnen spotten. ©2018 Vaassen Actief

Wilt u op kraambezoek komen. Dat is dagelijks mogelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang als het Cannenburgherbos geopend is. ’s Avonds moeten de kuikens en hun ouders rusten. Er is voor de vogels genoeg voedsel te vinden, dus hoeft u geen eten voor ze mee te nemen.

Komend weekend is er een evenement in het Cannenburgher bos, waardoor de entree dan niet gratis is en het bos misschien niet te bezoeken is.