Gortel – Niersen april 2019 Bestuur en vrijwilligers van Oranjevereniging Gortel-Niersen-’t Loo zijn er al weer druk mee: de voorbereidingen voor de jaarlijkse Koningsdag op zaterdag 27 april 2019 zijn in volle gang. Zoals altijd wordt Koningsdag gevierd op de feestweide in Niersen. Een geweldig feest voor jong en niet meer zo jong. Ieder jaar weer hetzelfde. En daardoor ieder jaar weer verrassend leuk en gezellig.

Voor wie nog niet bekend is met dit prachtige jaarlijkse evenement: de Oranjevereniging Gortel-Niersen-’t Loo viert sinds heugenis op traditionele wijze het Koningsfeest. Verwacht geen moderne draaimolens, gokkasten of digitaal vermaak. Daarvoor moet u niet op de feestweide in Niersen zijn. Maar houdt u van gezellig feest in een beschutte omgeving? Waar uw (kleine) kinderen veilig mee kunnen doen aan échte kinderspelen? Zoals zaklopen en ringsteken? Dan zult u zich zeker thuis voelen op de feestweide.

De trouwe bezoekers weten het: om 13.30 uur wordt het feest geopend door Jan Vermeij, de voorzitter van de Oranjevereniging Gortel-Niersen-’t Loo. Vervolgens wordt uit volle borst het Wilhelmus ingezet. En na deze formele activiteiten gaat het feest helemaal los. Voor de ouderen zijn er diverse spellen zoals een ouderwetse kegelbaan, het raden van het gewicht van een Krentenwegge of het raden van de naam van een pop. In de feesttent vindt de verkoop plaats van loten voor het Rad van Avontuur waarbij fantastische prijzen te winnen zijn. Met zorg voor de omgeving is er wel besloten om vanaf dit jaar geen ballonnen meer op te laten. Om 17.30 uur stoppen de spelen en worden de winnaars van de mooie prijzen bekend gemaakt.

Het bestuur van de Oranjevereniging Gortel-Niersen-’t Loo verhoogt haar vergaderfrequentie al vanaf januari. Sponsoren worden benaderd, want zonder hen geen feest. Maar ook de vele vrijwilligers die het feest ieder jaar weer mogelijk maken worden in stelling gebracht. Want er komt achter de schermen heel wat bij kijken om het feest altijd maar weer mogelijk te maken.

Wilt u ook uw bijdrage leveren aan de organisatie van dit unieke feest? Of wilt u lid worden? Neem dan vooral eens contact op met één van de bestuursleden van de Oranjevereniging Gortel-Niersen-’t Loo. Of bezoek onze Facebookpagina voor meer informatie.