Kom Minipoloën bij ZVV!

door | mrt 18, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Elke vrijdagavond van 18.00 uur tot 18.45 uur zijn de trainingen voor de minipolo. Er is dan een training voor alle 3 de teams: pupillen 1, 2 en 3. Je bouwt er een onwijs goede conditie mee op en je het doet met plezier samen met anderen.

De jongsten trainen met pupillen 3 in het water, waar de bodem omhoog wordt gezet, zodat ze kunnen staan. De jongens en meisjes van pupillen 1 en 2 trainen in het diepere gedeelte van het bad. De trainingen beginnen met baantjes inzwemmen.

Tijdens de trainingen worden spelenderwijs de grondbeginselen van het waterpolo geleerd, dit bestaat uit de zwemslagen borstcrawl, polocrawl, benen om en om en een soort waterpolo-watertrappelen. En de echte waterpolo onderdelen baltechniek, zwemmen met de bal , de bal gooien en vangen met één hand en natuurlijk het schieten op doel. Regelmatig worden partijtjes gespeeld om te leren spelen in teamverband.

Om extra zwemvaardigheden, conditie  en zwemtechniek op te bouwen trainen veel minipoloërs ook op woensdagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur trainen met de splashtraining.

Ongeveer 6 keer per jaar wordt een miniwaterpolo toernooi met andere verengingen in de regio georganiseerd en hieraan kunnen alle 3 de teams mee doen als er voldoende animo is. Lijkt het je ook leuk om een keer mee te doen, dan ben je van harte welkom op vrijdagavond in de Koekoek om kennis te maken en mee te doen (of te kijken) met de training.

       

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: