Minipolo is een stoere sport voor zowel jongens als meisjes. Elke vrijdagavond van 18:00 uur tot 18:45 uur zijn de trainingen voor de minipolo in Zwembad de Koekoek te Vaassen. Er is dan een training voor alle 3 de teams: pupillen 1, 2 en 3. Met Minipolo maak je veel plezier samen met anderen en bouw je tegelijk een onwijs goede conditie op!

De jongsten trainen met pupillen 3 in het water, waar de bodem omhoog wordt gezet, zodat ze kunnen staan. De jongens en meisjes van pupillen 1 en 2 trainen in het diepere gedeelte van het bad. De trainingen beginnen met baantjes inzwemmen. Tijdens de trainingen worden spelenderwijs de grondbeginselen van het waterpolo geleerd, dit bestaat uit de zwemslagen borstcrawl, polocrawl, benen om en om en een soort waterpolo-watertrappelen. En de echte waterpolo onderdelen baltechniek, zwemmen met de bal, de bal gooien en vangen met één hand en natuurlijk het schieten op doel. Regelmatig worden partijtjes gespeeld om te leren spelen in teamverband.

Om extra zwemvaardigheden, conditie en zwemtechniek op te bouwen trainen veel minipoloërs ook op woensdagavond van 18:45 uur tot 19:30 uur met de splashtraining.

 

Ongeveer 6 keer per jaar wordt een miniwaterpolotoernooi met andere verengingen in de regio georganiseerd. Tijdens deze toernooitjes speel je diverse wedstrijden.

Lijkt het je ook leuk om een keer mee te doen, dan ben je van harte welkom om op vrijdagavond in zwembad de Koekoek kennis te maken en mee te doen (of te kijken) met de training.

       

 

Meer informatie over Minipolo bij ZVV is te vinden op www.zvv-vaassen.nl of mail naar waterpolo@zvv-vaassen.nl