Ook voor KOM Kinderopvang is deze ‘coronatijd’ bijzonder. In de bestrijding van het coronavirus werd door de overheid besloten om de kinderopvang te sluiten. Kinderen van ouders in cruciale beroepen worden wel opgevangen. KOM Kinderopvang ondersteunt deze ouders graag en vangt momenteel ook kinderen op van ouders die geen klant zijn maar die wel opvang nodig hebben in verband met hun werkzaamheden voor de maatschappij.

Zo draagt KOM Kinderopvang haar steentje bij in deze onzekere tijd. Ook gaat de opvang van de kinderen van de Opvang PLUS groep gewoon door. Dit is opvang voor kinderen die andere aandacht of (extra) zorg nodig hebben en dit valt onder jeugdzorg. Toch willen de pedagogisch medewerkers graag contact houden met de kinderen van de dagopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Niet fysiek, wel digitaal.

Alhoewel KOM Kinderopvang persoonlijk contact erg belangrijk vindt, heeft KOM Kinderopvang door deze bijzondere situatie besloten om online met de kinderen in contact te blijven. De pedagogisch medewerkers delen met de ouders van de baby’s, peuters en basisschoolkinderen regelmatig filmpjes met een educatief karakter. Uiteraard afgestemd op de leeftijdsgroep. Zo ontvangen ouders bijvoorbeeld filmpjes waarin wordt voorgelezen en worden er filmpjes met knutseltips gedeeld, inclusief bijbehorende uitleg.

Ook zijn er beweegfilmpjes die je zowel binnen als buiten kunt uitvoeren. Bijzonder zijn de filmpjes met een leerzame natuurtip. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld ‘op safari’ in de eigen tuin maar leren kinderen ook een bloemenketting te maken. Zo blijft KOM Kinderopvang toch in contact met de kinderen. Uiteraard hopen de pedagogisch medewerkers dat zij snel de kinderen weer welkom kunnen heten op de locaties in Vaassen, Epe, Heerde en Wapenveld. Ook bij dit bericht delen we een doe-tip voor buiten die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden.