Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel. Jaarlijks gaat het om zo’n 90.000 tot 127.000 kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Samen kunnen we iets doen tegen kindermishandeling. In een tijd waarin we elkaar minder zien is het éxtra belangrijk om goed te blijven opletten. En vooral om in actie te komen. Want elke actie, hoe klein ook, kan het begin zijn van een oplossing.

Week tegen Kindermishandeling

Van maandag 16 tot en met zondag 22 november is het de Week tegen Kindermishandeling. Deze week is bedoeld om aandacht te vragen voor de aard en omvang van het probleem. Het gaat tijdens deze week vooral ook om wat we kunnen dóen. Samen kunnen we de aanpak van kindermishandeling versterken.

Kom in actie

Als je kindermishandeling in je omgeving vermoedt, kun je er iets tegen doen. Kom dus in actie. Dat kan bijvoorbeeld zo:

  • Bespreek je zorgen met iemand die het kind ook kent. Dat kan een buurvrouw, een leerkracht of een familielid zijn.
  • Praat erover met het kind en/of de ouders.
  • Vraag om hulp of advies bij Veilig Thuis Noord Oost Gelderland. Dat kan ook anoniem. Je hoeft je naam en contactgegevens niet door te geven, als je dat niet wilt. Bij Veilig Thuis kun je ook terecht als je twijfelt of het wel om kindermishandeling gaat.
Veilig Thuis

Neem contact op met Veilig Thuis. Veilig Thuis Noord Oost Gelderland is op alle dagen 24 uur per dag bereikbaar. Bel gratis met 0800-2000. Gratis chatten kan ook via  www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl/kindermishandeling.  En bel bij direct gevaar 112.