Zou u meer willen bewegen? Houd u van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met het koersbal in de Hezebrink in Emst of Bloemfontein in Vaassen.

Koersbal is een van de meest bekende zaalbalspelen voor senioren. Dit spel wordt meestal gespeeld tussen twee paren die ieder om beurten een koersbal mogen “rollen” naar een eerder weggeworpen wit klein balletje (jack genaamd). Hoe dichter bij de jack hoe meer punten er te verdienen zijn.

De koersballen (4 per paar) zijn ovaal en hebben het zwaartepunt aan één kant. Alhoewel het spel heel eenvoudig lijkt lukt het meestal pas na enige oefening om de koersbal goed over de baan te spelen.

Het spel wordt gespeeld op een groene vilten mat van ca. 8 meter lengte.

Belangstellenden (mannen en vrouwen) worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend bij deze activiteit te komen kijken.

In Emst wordt er koersbal gespeeld om de woensdagmiddag (oneven weken) van 14.00 tot 16.00 uur in het Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69.

In Vaassen wordt er koersbal gespeeld iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Deelname is gratis, u betaalt alleen maar voor uw consumptie.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Dorpssteunpunten Bloemfontein en Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .

Kijk ook op www.swo-epe.nl