Knappe thuiszege KCVO op Lochem

door | jan 28, 2024 | Nieuws

In de eerste helft leek het er niet op dat KCVO deze middag met een dikke glimlach én drie punten van het veld zou lopen. Tegenstander Lochem was sneller, feller en leek gebrand op een goed resultaat. Vanuit KCVO perspectief was deze helft dan ook nauwelijks het vermelden waard. De tweede helft daarentegen was van een andere orde. KCVO kwam als herboren uit de kleedkamer, creëerden tal van kansen en de uiteindelijk 4-0 overwinning was niet eens geflatteerd.

Vlak na rust versierde Yannick Heukels een vrije trap op zo’n 20 meter van het vijandelijke doel. Melvin Balk nam de vrije trap en schoot de bal perfect in de hoek, 1-0. Direct na de goal moest keeper Rico Bronsink alweer redding brengen op een snelle aanval van Lochem en voorkwam hij een tegendoelpunt. Niet veel later werd Dahley Oortwijn diep gestuurd, en met een geweldige inspanning blokkeerde hij de bal van de keeper, waardoor het 2-0 werd.

Daarna kregen de zwartwitten tal van kansen op meer doelpunten. Een kopbal van Sem Westra werd van de lijn gehaald, een kopbal van Calvin Overmars werd uit de bovenhoek getikt en ook een fraaie kopbal van Randy Berenschot belandde niet in de doel. Uiteindelijk was het Melvin Balk die na een slimme pass van Ramon Heukels voor de verdiende 3-0 zorgde. Invaller Giel Hagen kreeg nog een kans op een vierde doelpunt van de thuisploeg. Helaas wist hij de keeper niet te passeren.

Uiteindelijk was het Sem Westra die de eindstand bepaalde. Na goed doorgaan, wist hij de bal van de laatste man te ontfutselen en scoorde hij de 4-0. Al moest keeper Bronsink in de laatste minuut nog aan de bak om zijn doel schoon te houden. Het laatste wapenfeit van Lochem tikte hij keurig uit de kruising. Met deze overwinning zet KCVO de weg naar boven door en staat het ondertussen op plek 9. Volgende week wacht de nummer 8, GSV’38 uit Giesbeek. Hopelijk zetten de mannen van trainer Remon van Schoonhoven deze winnende lijn door én het voetbal in de tweede helft.