De deelnemers aan de zomerschool Epe en Heerde hebben zich tot nu toe prima vermaakt. Er werden in de startweek onder meer spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. Ook konden de kinderen meedoen aan mini Olympische Spelen en een workshop kickboksen.

Programma

De zomerschool wordt bezocht door kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit de gemeenten Epe en Heerde die minder dan 4 jaar in Nederland wonen. Zij krijgen 3 ochtenden per week les in de Nederlandse taal. Daarnaast is er op 2 middagen in de week tijd ingeruimd voor activiteiten als sport, gezondheid, kunst en natuur. Aan de middagactiviteiten doen ook scholieren uit de gemeente Epe mee die om financiële redenen niet op vakantie kunnen gaan.

Buitenactiviteiten

Sommige activiteiten werden binnen en andere buiten georganiseerd. Op het programma stonden onder meer: tekenen en lezen, een poppentheater, yoga en dierenmaskers maken. Kinderen uit de bovenbouw deden mee aan een improvisatiespel en een toneelstukje, dat in het bijzijn van andere deelnemers werd  opgevoerd. Veel plezier beleefden de kinderen uit de onder- en bovenbouw ook aan de sport- en spelmiddag op het terrein van AV Cialfo. Zij konden onder meer gebruik maken van de atletiekbaan en klimmen in het aangrenzende klimbos.

Voorstelling

De zomerschool duurt nog tot en met donderdag 20 augustus. Plan is om het programma af te sluiten met een voorstelling die ook door ouders kan worden bijgewoond.