Door de coronapandemie lijkt iedereen in mineur. Ook de kinderen hebben er last van. De kinderen van de Dorpskerk en de Tabernakel hebben een plan bedacht om daar verandering in te brengen.

De kinderen missen ook hun eigen bijeenkomsten, ze komen nu online bijeen en doen af en toe wat opdrachten, die ze met hun ouders in de open lucht kunnen uitvoeren. Ze volgen het gezamenlijke project ‘Levensweg’ en werken zo door de veertigdagentijd naar Pasen.

Dit jaar staat een steen centraal. Wat voor steen en wat moeten de kinderen met die steen? Dat blijft nog even een verrassing. Maar geen verrassing is dat alle kinderen in Vaassen en omstreken eraan kunnen meedoen. Ze kunnen op zaterdag 27 maart, tussen 10.00 en 14.00 uur gratis een mooie steen met bijbehorend knutselpakketje ophalen bij de Vaassense Dorpskerk. De kinderen kunnen de stenen in de week erna thuis prachtig versieren. De versierde stenen kunnen op Eerste Paasdag tussen 11.00 en 14.00 uur neergelegd worden aan de voet van het kruis bij de toren van de Dorpskerk.

Op deze manier vormen de deelnemers gezamenlijk een blijde, hoopvolle berg ‘happy stones’ aan de voet van het kruis. In deze moeilijke tijd met corona en ander lijden willen we op deze manier een glimlach toveren op de gezichten van mensen die een blik werpen op het kruis.

Om voor voldoende knutselpakketjes te kunnen zorgen vinden we het fijn dat iedereen zich van tevoren opgeeft via: kidskerk@hervormdvaassen.nl. Vermeld in de e-mail de naam en het aantal kinderen. Zo weten de organisatoren dat ze niemand teleur hoeven te stellen.