Vanaf Zaterdag 30 November is het museum in kerstsfeer met de indrukwekkende verzameling kerstallen en groepen van Clary Houtzager en Cors de Kruijk beiden lid van de Nederlandse vereniging “Vrienden van de kerstgroep” De expositie heeft als titel: “Komt, verwondert u hier mensen” . Het is een verzameling waarbij elk land of bevolkingsgroep zijn eigen kenmerken heeft en gebruik maakt van de beschikbare materialen.

Eveneens indrukwekkend is de verzameling houten figuren met de merknaam Wendt und kuhne van Judith en Rob van de Waals. De figuren zijn ware verzamel objecten en worden in beperkte aantallen handmatig gemaakt. Judith verzamelde al vanaf haar 20 e jaar maar de figuren kwamen niet verder dan de schoenen doos. Vanaf 2005 kreeg het verzamel virus ook Rob te pakken.  Inmiddels hebben ze  ruim 200 figuren.

De kerstexposities, die u niet mag missen, zijn te zien van 30 november Tm 4 januari in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Ook 2 e kerstdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

Tijdens het kerstevent op Zaterdag 14 december kan van 12.00 tot 16.00 uur kan de jeugd in het museum kerstballen versieren. Er is gratis materiaal beschikbaar.