Driekoningen is een Christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari wordt gevierd. Met dit feest wordt de ‘Kerstkring’ van twaalf dagen afgesloten. Deze Kerstkring begint met de nachtmis op kerstavond. Wie na Driekoningen nog kerstversiering in huis heeft, heeft pech want dat brengt ongeluk zeggen ze. Daar mee komt ook een eind aan de kerstexpositie. Zaterdag 4 januari is de laatste gelegenheid

om het museum Museum Vaassen Historie in kerstsfeer te bezoeken met de indrukwekkende verzameling kerstallen en groepen van Clary Houtzager en Cors de Kruijk beiden lid van de Nederlandse vereniging “Vrienden van de kerstgroep” De expositie heeft als titel: “Komt, verwondert u hier mensen” . Eveneens indrukwekkend is de verzameling houten figuren met de merknaam Wendt und Kuhne van Judith en Rob van de Waals. Vanaf 6 januari is het Museum een tijdje gesloten.

Op 5 maart gaan de deuren weer open. Het Museum zal dan in het teken staan van 75 jaar bevrijding met een speciale expositie door de  stichting “Broken Wings 40-45”

Het Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.