KCVO wint verdiend van Albatross en pakt de koppositie

door | okt 11, 2020 | Nieuws, Premium, Sport | 0 Reacties

KCVO trad deze zondagmiddag aan tegen Albatross uit Ugchelen op sportpark de Egelbeek. Bij de wedstrijd mocht helaas geen publiek aanwezig zijn vanwege de Corona maatregelen.  Gelukkig was er toestemming voor Vaassen Actief om een fotoreportage te maken. Kijk aan het einde van het wedstrijdverslag.
Albatross is goed aan de competitie begonnen met 7 punten uit 3 wedstrijden. Zij begonnen dan ook voortvarend aan de wedstrijd hetgeen resulteerde in een eerste kans voor de bezoekers die voorlangs werd geschoten. KCVO liet zich ook van haar goede kant zien met een goede uitbraak waarbij Tom Tangelder goed overspeelde naar Dahley Oortwijn maar zijn schot ging net naast.
Het spel golfde over en weer met doelpogingen aan beide kanten. Het was echter KCVO dat in de 13e minuut succesvol was met een goed opgezette aanval waarbij Edwin Stegeman de vrijstaande Dahley Oortwijn in stelling bracht. Deze maakte het koelbloedig af.

Albatross zocht direct de aanval hetgeen resulteerde in een kopbal die onschadelijk werd gemaakt door keeper Sander Janssen van de Sligte. In een volgende aanval was het de goed spelende Dahley Oortwijn die met een rush een aantal spelers van Albatross voorbij speelde maar zijn inzet werd gered door de keeper.
Door goed doorzetten van Dahley kreeg KCVO op 20 meter van de goal een vrije trap. Deze werd door Stan Hagen goed geplaatst in de hoek geschoten en was niet houdbaar voor de keeper: 2-0.

Albatross probeerde de aansluitingstreffer te scoren maar de verdediging  van KCVO gaf niets weg. Na een aantal mooie aanvallen met goed combinatie spel was het Tom Tangelder die Dahley goed in stelling bracht en hij kon zijn tweede goal van de middag aantekenen: 3-0 voor KCVO.  Dit was tevens de ruststand.

Zoals te verwachten was zette Albatross aan het begin van de tweede helft druk op het doel van KCVO maar de aanvallen resulteerde niet in kansen. KCVO probeerde te counteren maar werd onnauwkeurig in de passing waardoor het spelbeeld wat rommelig werd.
In de 60ste minuut werd Wesley Stegeman ingewisseld voor de moegestreden Dani Bronsink en schoof Rick Beekman door naar het middenveld. In de 70ste minuut counterde KCVO via Melvin Balk die Edwin Stegeman probeerde in stelling te brengen. Een verdediger van Albatross probeerde redding te brengen maar schoot in eigen doel: 4-0 voor KCVO.

De geblesseerde Tom Tangelder werd vervangen door Sem Westra. KCVO probeerde de voorsprong verder te vergroten maar door onzuiver spel werden geen grote kansen uitgespeeld. In de 85ste minuut werd Duncan Leerkes ingewisseld voor Rick Beekman. Albatross kreeg nog een penalty door een handsbal van een KCVO speler. De scheidsrechter beëindigde direct hierna de wedstrijd en won KCVO verdiend met 4-1.

Volgende week zondag speelt KCVO de thuiswedstrijd tegen SC Overwetering uit Olst.