KCVO wint van SV Vaassen in drukbezochte Derby.

door | mrt 20, 2022 | Nieuws, Premium, Sport | 0 Reacties

Zondagmiddag werd de dorpsderby KCVO tegen SV Vaassen op een druk bezocht sportpark  De Egelbeek gespeeld. Het bestuur van KCVO had besloten om alle opbrengsten van deze wedstrijd te schenken aan Oekraïne via Giro 555. KCVO  begon voortvarend aan de wedstrijd en Ramon Heukels leverde een goede voorzet af bij Tom Tangelder maar hij kopte net over.

Ook SV Vaassen liet zich gelden en dwong KCVO keeper Rico Bronsink tot een goede redding. Kort daarna raakte Rick Beekman in een duel geblesseerd en moest zich laten vervangen door jeugdspeler Tijl Zomer. Tijl vulde zijn positie rechtsachter in de verdediging goed in en deed regelmatig in de aanval mee. Zo kreeg Tijl een goede kans in de 25ste minuut maar zijn schot ging net naast. Even later was het Edwin Stegeman die Melvin Balk een goede kans bood maar zijn schot trof ook geen doel.

SV Vaassen kwam af en toe met een gevaarlijke uitbraak waarbij de verdediging van KCVO alert moest zijn. Het was inmiddels gaan regenen en op slag van rust kreeg KCVO een corner. De natte bal glipte door de handen van de SV Vaassen goalie werd door de alerte Niels Weultjes binnengekopt: 1-0 voor KCVO.

In de tweede helft probeerde KCVO de voorsprong uit te bouwen en SV Vaassen de gelijkmaker te forceren. De wedstrijd golfde heen en weer waarbij er kansen waren voor Dani Bronsink en Ramon Heukels die beide geen doel troffen. De moegestreden Dani  Bronsink, Tijl Zomer en Edwin Stegenman werden vervangen door Tobi Bosman, Sem Westra en Gijs Hulleman. Ook daarna waren er kansen voor Tom Tangelder die naast kopte uit een voorzet van Tobi Bosman en Melvin Balk na een voorzet van Tom Tangelder. In de 83-ste minuut was het wel raak voor KCVO: Sem Westra leverde een voorzet op maat af bij Gijs Hulleman en hij scoorde beheerst de 2-0 voor KCVO.

SV Vaassen probeerde nog een resultaat uit de wedstrijd te halen en deed een paar aanvallende wissels. Een schot van SV Vaassen in de korte hoek werd door Rico Bronsink goed gestopt. Even later redde Rico door de bal via de lat  uit zijn doel te houden. In de 90-ste minuut scoorde SV Vaassen toch met een hard schot: 2-1.  In de spannende slotfase raakte Melvin Balk nog de lat maar gescoord werd er niet meer. KCVO wint verdiend deze derby en deed daarmee goede zaken op de ranglijst want enkele directe concurrenten verspeelden punten. Na de wedstrijd was er in de kantine een gezellig feest met DJ Remco.

Volgende week staat voor KCVO de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Sc. Overwetering om 14.00 uur  in Olst op het programma.

Cynthia maakte voor Vaassen Actief de volgende foto impressie…