KCVO wint met korfbaluitslag van koploper HELIOS.

door | feb 5, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

De wedstrijd van KCVO tegen koploper Helios startte in winterse sferen, met een koude noordooster wind.

Ondanks de uiterst koude omstandigheden gingen de gasten uit Deventer zeer fel van start en overrompelden ze de thuisploeg al binnen de eerste minuut. Een vrije trap op zo’n 30 meter voor het KCVO doel werd op uiterst geraffineerde wijze genomen en door een inkomende Helios speler iets met het hoofd beroerd, waardoor het direct al 0-1 stond.

KCVO was hierdoor behoorlijk van slag en de Deventenaren konden naar hartenlust combineren. Hoewel de thuisploeg af en toe volledig werd weggetikt, volgde er plotseling uit het niets een uitval van KCVO, waaruit Sem Westra de gelijkmaker scoorde.

Nog geen 3 minuten later soleerde Melvin van Ast over links door de Helios defensie en zijn voorzet werd door de inkomende Niels Weultjes binnengetikt, 2-1. Slechts enkele minuten later viel de bal door gerommel binnen het strafschopgebied van de Deventenaren, ineens voor de voeten van Toby Bosman, die uithaalde en de 3-1 scoorde.

Hoewel Helios toch geschrokken leek van deze tegendoelpunten, bleef de ploeg met snelle aanvallen en geraffineerd positiespel KCVO onder druk zetten. Doordat een van de middenvelders van de thuisploeg slordig balverlies leed, konden de Deventenaren met een van hun snelle uitbraken toch de 2-3 scoren.

Op slag van rust maakte Helios zelfs de 3-3, door een foutieve ingreep van een verdediger van de thuisploeg. Dit was tevens de ruststand.
Met invaller Brian van Mossel als vervanger voor Toby Bosman en een omzetting binnen de ploeg, kwam er in de KCVO aanval wat meer snelheid en raffinement. Binnen enige minuten na de aftrap werd een steekbal door het midden van de Helios defensie door de inkomende Mike Hendriks op behendige wijze binnengetikt en het stond 4-3.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Helios op zo’n 20 meter van het KCVO doel een vrije trap. De KCVO defensie was overal mee bezig, behalve met het oog op de bal houden en zonder dat iemand de bal had gezien scoorde de Helios aanvoerder heel gehaaid de gelijkmaker, 4-4.

Kort daarna kwam de zeer attente Sem Westra als gevolg van een foutieve terugspeelbal van een van de Helios verdedigers oog in oog met de Deventer goalie en hij scoorde op sublieme wijze de 5-4 voor de thuisploeg. Met nog zo’n kwartier te spelen kon als gevolg van fel doorzetten van smaakmaker Westra, de doorkomende Melvin Balk de 6-4 binnentikken. De moegestreden Westra werd kort daarna vervangen door Terence van Bussel.

Even later kende de overigens goed leidende scheidsrechter, iets te gemakkelijk een penalty toe aan de gasten uit Deventer. Dit door de aanvoerder zelf versierde buitenkansje werd door hem tegen de kansloze KCVO goalie Sander van der Sligte keurig benut en het stond ineens 6-5, waardoor het met nog enkele minuten te spelen, voor de KCVO aanhang toch nog billenknijpen werd.

De ploeg uit Deventer had de moed blijkbaar opgegeven tegen dit voor iedere meter strijdende KCVO, want de defensie kwam niet meer in gevaar en de eindstand bleef 6-5 voor KCVO.
Over 2 weken speelt KCVO opnieuw om 14.00 uur thuis en dan tegen Wijhe.