KCVO wint in matige wedstrijd van Turkse Kracht uit Deventer

door | sep 27, 2020 | Nieuws, Sport | 0 Reacties

In de tweede wedstrijd van de competitie stond de thuiswedstrijd tegen Turkse Kracht uit Deventer op het programma. KCVO probeerde het goede spel uit de vorige wedstrijd  op te pakken en pakte direct het initiatief. Dit resulteerde in een aantal corners en kleine kansen waaruit niet werd gescoord.  In de 15e minuut was het raak voor KCVO: Melvin Balk ontving de bal midden voor de goal en schoot onberispelijk raak 1-0! KCVO probeerde met snel positiespel de voorsprong uit te bouwen maar te vaak  werd voor de moeilijke oplossing gekozen waardoor de aanval onschadelijk gemaakt werd.

De tegenstander hanteerde bij voorkeur de lange bal om de spitsen aan het werk te zetten. Een van de aanvallen van Turkse Kracht  werd onschadelijk gemaakt door Dahley Oortwijn die na een rush van 70 meter een opgelegde kans bood aan Sem Westra maar helaas schoot hij over. De spitsen van KCVO hadden vanmiddag moeite om goede controle over de bal te houden met name als de ruimtes wat kleiner werden. Toch werd het 2-0 voor KCVO door Dahley Oortwijn die een voorzet van Tom Tangelder afrondde. Turkse Kracht  bleef opportunistisch spelen en was daarin succesvol aan het einde van de eerste helft. Een kopduel werd door een KCVO-er verloren waardoor de bal voor een spits van Turkse Kracht viel die hard binnenschoot. 2-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft zette Turkse Kracht aan om de gelijkmaker te forceren. Het bleef daarbij de lange bal hanteren maar de verdedigers van KCVO lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. KCVO kwam in deze fase nauwelijks aan goede aanvallen toe en de trainer vond het tijd om een dubbele wissel door te voeren. Sem Westra en Tom Tangelder werden vervangen door Edwin Stegeman en Wesley Stegeman. Tevens werd Daniel Hullenman van linksachter naar de rechtsvoor verhuisd en hij vervulde beide posities uitstekend.

Even later werd Dani Bronsink vervangen door Wouter van Spanje en al deze aanpassingen brachten nieuw elan in de ploeg hetgeen resulteerde in 3-1 voorsprong door KCVO door een zuiver geplaatst afstandschot van Dahley Oortwijn. Vervolgens stelde Edwin Stegeman met een prima pass Daniel Hulleman in staat om de 4-1 te scoren met een beheerste schuiver onderin de hoek. In de 89-ste minuut scoorde de spits van Turkse Kracht met een bekeken lobje de 4-2 waarbij de onderlinge afstemming in de KCVO verdediging niet klopte. KCVO won deze wedstrijd verdiend zonder zelf groots te spelen.

Volgende week staat de dorpsderby bij en tegen SV Vaassen op het programma, aanvang 14.00 uur.