KCVO wint eerste punt en verlaat laatste plaats

door | okt 8, 2023 | Nieuws

In de eerste twee wedstrijden van de competitie was het KCVO nog niet gelukt om punten te pakken. Zondag stond de wedstrijd tegen Rheden op het programma en kreeg KCVO de kans om van die vervelende laatste plaats te komen. Door 1-1 gelijk te spelen werd een punt gepakt en kunnen de mannen van trainer Remon van Schoonhoven de weg naar boven proberen in te zetten.  

KCVO startte goed en maakte de eerste minuten duidelijk wat ze zondagmiddag van plan waren. Rheden daarentegen liet de tegenstander het spel maken en kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. Na wat speldenprikjes aan beide kanten, was het Dani Bronsink die in de 10e minuut de 1-0 leek te maken.  Helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later mochten de zwartwitten alsnog juichen. Een voorzet van Tijl Zomer werd slecht weggewerkt en kwam voor de voeten van Melvin Balk. Hij wist wel raad met deze kans en maakte de 1-0.

In dertigste minuut raakte KCVO-keeper Maurice Heutinck geblesseerd en nam Tom Leerkes de plaats onder de lat over. Tien minuten later moest hij gelijk aan de bak. Een uitbrak van Rheden dwong de jonge keeper uit het doel te komen. In eerste instantie leek hij redding te brengen, maar nadat hij de bal losliet en er een rommelige situatie ontstond met de aanvaller van de tegenstander, besloot de scheidsrechter een strafschop te geven. Die kans, een paar minuten voor de rust, werd benut, 1-1.

In de tweede helft probeerde KCVO de overwinning over de streep te trekken, maar bleek niet bij machte om het Rheden echt moeilijk te maken. De keeper van de gasten liet zich niet verrassen door de afstandsschoten en de vele voorzetten die voor de goal werden gepompt, misten vaak precisie. Dahley Oortwijn was vlak voor tijd nog het dichtstbij de winnende treffer. Zijn inzet werd door de keeper, via de paal, naast het doel gewerkt. De eindstand: 1-1.

Dat betekende voor KCVO het eerste punt in de competitie en werd de laatste plaats op de ranglijst verlaten. Volgende week staat de wedstrijd tegen SML uit Arnhem op het programma en krijgt KCVO de kans om écht de weg naar boven in te zetten.

Opstelling KCVO: Maurice Heutinck, Randy Berenschot, Yannick Heukels, Rick Beekman, Ramon Heukels, Melvin Balk, Niels Weultjes, Dahley Oortwijn, Tijl Zomer, Tom Tangelder en Dani Bronsink. Ingevallen: Tom Leerkes, Calvin Overmars, Sem Westra en Chiel Hagen.

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: