KCVO wint een sensationele derby

door | feb 3, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Wij hebben al een fotoverslag geplaatst, maar nu ook het wedstrijdverslag van KCVO

Niet op de zondagmiddag maar op de zaterdagavond werd de derby KCVO-Epe gespeeld.

Aan alle randvoorwaarden voor een echte derby was voldaan; veel publiek, prima voetbal weer, fakkels en vuurwerk bij de opkomst en twee teams die er zin in hadden.

Het werd een echte derby….

KCVO trainer Remon van Schoonhoven, oud assistent trainer van sv Epe, had zich goed voorbereid. Samen met zijn team hadden ze een strijdplan uitgewerkt om Epe te kunnen verslaan. Het combinatievoetbal van Epe moest ontregelt worden en zelf met snelle uitbraken gevaarlijk worden.

Makkelijker gezegd dan gedaan tegen de trotse koploper die nog maar 2 punten hadden verspeelt, maar al wel 1 in de heenwedstrijd in Epe tegen KCVO.

De eerste 15 minuten was het nog even aftasten over en weer. Epe had de bal en KCVO werd teruggedrongen.

Maar in de 17de minuut liet KCVO voor de eerste keer zien dat ze niet van plan waren om alleen maar te gaan tegenhouden. Tobi Bosman bereikte met een prima dieptepass Dahley Oortwijn, die in één beweging Sem Westra vrij voor de goal zette. Sem schoot diagonaal hard binnen, 1-0.

Een minuut later had Epe al de mogelijkheid om direct gelijk te maken, maar de spits miste voor open doel. Maar zes minuten later wist Epe toch op gelijke hoogte te komen. De buitenspelval ging niet helemaal goed open bij KCVO waardoor Epe vanaf rechts de bal kon voorgeven en binnenlopen, 1-1.

In de 32ste minuut werd Dahley diep op rechts weggestuurd. Hij passeerde zijn directe tegenstander en legde de bal weer panklaar voor Sem die wederom onberispelijk binnenschoot, 2-1. Zes minuten later ging Rick Beekman sterk door op de linkerkant en vanaf de punt van het zestienmetergebied schoot hij de bal geplaatst hard in de verre kruising, 3-1. Epe was even aangeslagen. Voor de rust maakte KCVO er nog 4-1 van door een schitterende goal van Melvin Balk. Hij veroverde de bal rond de middenstip en zag in zijn ooghoeken de keeper van Epe ver voor zijn doel staan. Zijn poging van grote afstand ging over de keeper in het doel.

In de rust was iedereen ervan overtuigd dat KCVO de eerste 15 minuten goed doormoest komen anders was het nog niet gelopen, en dat kwam uit.

Na vijf minuten lag de 4-2 al in het net achter de goedkeepende Sander Jansen van de Sligte, nota bene door een counter van Epe door het midden.

Iedereen was bang dat KCVO achterover ging leunen, maar de aanvallers van KCVO dachten daar anders over. Sem zette druk op de opbouw van een centrale verdediger en wist ook de bal te veroveren. Hierdoor kon hij samen met Dahley  alleen op de keeper af. Waar hij in negen van de tien keer de bal breed zou leggen was het vandaag zijn avond en schoot hij zelf onberispelijk de 5-2 binnen.

3 gemaakte doelpunten en moegestreden werden hij en Dahley vervangen voor Edwin Stegeman en Daniel Hulleman. In de 60ste  minuut wist de linksbuiten van Epe door te komen en een goede voorzet af te leveren die door de inkomende spits werd binnengelopen. In de 86ste minuut werd een vrijtrap het doelgebied in “gepompt” en via de scrimmage verdween de bal nog achter Sander en was de spanning weer helemaal terug, 5-4. Epe wou alles of niets gaan spelen maar de krachten waren op. KCVO hield stand en de overwinning was binnen. De strijdende ploeg had gewonnen van de technisch betere, maar daar was het dan ook een derby voor, een echte derby.

Er was door beide teams een sportieve strijdt geleverd op het veld. Maar na de wedstrijd hebben ze samen tot in de kleine uurtjes deze prachtige derby gevierd.