KCVO werkt de ‘0’ weg

door | nov 26, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Beide ploegen staan voor aanvang van de wedstrijd er niet goed voor en staan op de 12e en 14e in de totaal ranglijst. KCVO had van tevoren een aantal wijzigingen doorgevoerd in de opstelling. Stan Hagen was fit genoeg en ‘good old’ Ron van Zuidam was ook weer opgesteld. Daarnaast stonden Daniel Hulleman en Melvin van Ast in de basis opgesteld. Ook de aanhang van de jeugd van KCVO vond dat KCVO 1 een steuntje in de rug kan gebruiken. Met trommels en gejuich probeerden zij het eerste elftal van KCVO te ondersteunen.

In de eerste helft waren beide ploegen fanatiek en waren zich er van bewust dat er vandaag punten moesten worden gepakt. De scheidsrechter die vandaag de wedstrijd leidde, zat er kort bovenop en floot snel voor vermeende overtredingen. Het gevolg was dat aanvallen van beide elftallen vaak in de kiem, terecht of onterecht, gesmoord werden. In de eerste helft golfde het spel over en weer.

Beide elftallen kwamen niet tot grote kansen. Colmschate is een fysiek sterke ploeg en daar hadden de spelers van KCVO toch wel problemen mee. Toch was KCVO in staat een aantal kansen te creëren. In de 17e minuut kwam Dahley Oortwijn alleen voor de keeper die ver uit zijn doel was gekomen. Dahley was te gehaast en zijn schot op goal ging er net naast. Vanaf de 20e minuut begon KCVO meer druk te zetten. Dit resulteerde in een aantal cornerballen voor KCVO waaruit helaas geen doelpunten uit vielen. Ook kreeg KCVO een aantal vrije trappen toegekend waaruit scoremogelijkheden konden worden gecreëerd. Hierbij werden alle ‘lange’ spelers naar voren gestuurd maar zonder positief resultaat voor KCVO.

Het spel golfde op en neer waarbij KCVO meer kansen creëerden. In de 35e minuut werd de verdediging van KCVO door Colmschate behoorlijk onder druk gezet en kon de bal niet goed weg gewerkt worden. Toch belandde de bal bij Dahley Ooortwijn die er met de bal als een raket vandoor ging. Op +/- 25 meter afstand van het doel werd hij gevloerd en mocht KCVO een vrije schop nemen. Stan Hagen legde aan en schoot de bal om de ‘muur’ van Colmschate heen in. De keeper kon de bal nog net tegenhouden maar liet de bal los en de alerte Mike Hendriks werkte daarna de bal in het doel, 1-0 voor KCVO. Hierna werd de wedstrijd wat grimmiger. Dit resulteerde, in verband met gemopper op de grens- en scheidsrechters van de wedstrijd, tot gele kaarten voor spelers van Colmschate.

KCVO begon de tweede helft voortvarend en waren van plan de overwinning snel veilig te stellen. Dit resulteerde in een reeks van KCVO aanvallen en kansen helaas allemaal zonder resultaat. Door countervoetbal probeerde Colmschate iets terug te doen maar ook voor hen zonder positief resultaat. Door de haast werd het spel ook slordiger. Veel ballen kwamen niet aan en het aantal overtredingen, veroorzaakt door beide elftallen, werd steeds groter.

Daarnaast leek het erop dat de scheidsrechter steeds sneller de floot om het spel te onderbreken.In de 65e minuut had de aanhang van Colmschate nog een verrassing en begonnen vuurwerk te ontsteken. Hierdoor leek Colmschate fanatieker te worden. Zij zetten de aanval in en kregen een vrije trap toegekend op +/- 25m vanaf het doel. Hoewel KCVO een goede muur had opgesteld verdween de genomen vrij trap toch rechts onderin de hoek, 1-1.

Colmschate kreeg de indruk dat er meer te halen was dan een gelijkspel en voerde de druk op, dit zonder verdere gevolgen voor KCVO. KCVO herpakte zich en hierdoor werd het spel feller. Dit resulteerde in een aantal kansen voor KCVO. Ook werd het spel aan KCVO kant slordiger. Door de verdediging werden ballen alleen maar weggewerkt zonder aanvallen op te zetten. Beide elftallen probeerden door countervoetbal toch nog iets te bewerkstelligen. In de 88ste minuut botsten Dahley Oortwijn en de keeper van Colmschate, die ver uit zijn strafschopgebied uitgekomen was, met elkaar. Dahley werd hierbij onterecht bestraft met een gele kaart en moest hiervoor, in verband met ontvangst van 2e gele kaart, het veld verlaten. KCVO moest met 10 spelers verder maar voerden, ondanks dit voorval, de druk verder op.

In de 88ste minuut werd Daniel Hulleman nog gewisseld voor Nick Rozendal maar ook hij kon geen verandering brengen. In de 89ste kreeg de linksbuiten van Colmschate voor de 2e keer een gele kaart gepresenteerd. Ook hij kon het veld verlaten. Dit voorval heeft geen invloed meer gehad op het vervolg van de wedstrijd. Al met al kan gesteld worden dat de eindstand 1-1, een reële en terechte uitslag is van deze wedstrijd waar achteraf gezien beide elftallen tevreden mee mogen zijn.