KCVO weggespeeld door Wijhe ’92

door | apr 14, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

De wedstrijd Wijhe ’92 tegen KCVO was nog geen 2 minuten oud of het stond al 1-0 voor de thuisploeg. Een snelle aanval over rechts, een voorzet op maat en een inkomende spits die binnen kopt. Even later volgde een schot op het Wijhe doel van Edwin Stegeman, die rakelings overging en dat was het. De daaruit volgende, snel uitgevoerde aanval van de thuisploeg in de 10e minuut betekende 2-0. Nog geen 3 minuten later volgde alweer een snelle aanval van Wijhe, maar deze keer over links. De inkomende spits kon zo doorlopen en dat betekende 3-0. Enkele minuten later volgde weer een zeer adequaat door de rechterflank van Wijhe uitgevoerde aanval. De voorzet vanaf die kant werd door de vrijstaande spits van de gastheren binnen gekopt, 4-0. De spelers van KCVO legden de tegenstander geen strobreed in de weg en de gasten konden dan ook naar hartenlust tikken. Na een kwartier bleek dat Niels Weultjes in verband met fysieke klachten niet verder kon spelen en hij werd vervangen door jeugdspeler Wouter van Spanje. Na een half uur deden de spelers van Wijhe het iets rustiger aan en gunden ze KCVO een beetje ruimte. Het resulteerde echter niet in enig gevaar voor de Wijhe verdediging. In de 40e minuut kreeg Melvin Balk nog wat ruimte voor een afstandsschot, doch de bal ging naast. Enige minuten later mocht Wijhe vanaf rechts een vrije trap nemen. De zuivere bal in het strafschopgebied van de Vaassenaren werd door de spits van Wijhe ongehinderd ingekopt, 5-0. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon KCVO ongewijzigd. Na zo’n 5 minuten kreeg de linkerspits een bijna niet te missen kans, maar hij raakte de bal gelukkig verkeerd. Na 10 minuten kwam Ron van Zuidam binnen de lijnen voor Toby Bosman. Dit betekende toch wat meer rust in de achterhoede en de gastheren waren in die periode niet echt gevaarlijk meer. Even later kwam Melvin van Ast voor Dahley Oortwijn. Een goed schot in de 70e minuut van Melvin Balk op het Wijhe doel wat rakelings naast vloog, was het enige hoogtepunt aan de zijde van KCVO in de tweede helft. Zo’n 2 minuten voor tijd volgde nog een uitval van Wijhe met een buitenspelluchtje, wat uiteindelijk de 6-0 voor de thuisploeg opleverde. Aanstaande vrijdag om 18.30 uur speelt KCVO thuis de derby tegen sv Vaassen.