HET 50e KCVO SPORTFESTIJN IS VAN 16 t/m 19 augustus 2018

Voetbalvereniging KCVO beleeft deze week in zekere zin een dubbel feest. De club houdt van donderdag tot en met zondag immers al voor de vijftigste keer het Sportfestijn. Dan mogen de vaste onderdelen van het programma (zoals het familievoetbal en de feestavond) natuurlijk niet ontbreken, maar op de openingsavond en de slotmiddag is er ook al voor de vijftiende keer het Toyota Wagenmaker Toernooi.

Op donderdag staat natuurlijk het RABO Talententoernooi op het programma, maar het vijftigste Sportfestijn begint natuurlijk ook met dat andere jubileum. Die van het Toyota Wagenmaker Toernooi, want sinds 2003 is het bedrijf naamgever van de meest aansprekende sportieve strijd tijdens het Sportfestijn.

Dat onderdeel van het programma (een evenement voor eerste elftallen uit Vaassen en omgeving) begon in 1985 en draagt met een deelnemersveld van KCVO, SV Vaassen, WWNA en Activia nu voor de vijftiende keer de naam van de autodealer uit Apeldoorn en Deventer. De halve finales beginnen op donderdag om 19.00 uur met KCVO-WWNA, waarna om 20.30 uur SV Vaassen-Activia wordt afgewerkt.

Op vrijdag gaat het Sportfestijn verder met het RABO-talententoernooi en is het Sisters in Lingerie vrouwentoernooi. Vervolgens treden op zaterdag weer vele families tegen elkaar in het strijdperk om daarna samen een gezellige feestavond te vieren, waarin een terugblik op vijftig Sportfestijnen wordt gehouden. De centrale spil van dat onderdeel van het programma is DJ Remco met een gastoptreden van Danny Heden.

Het weekeinde wordt zondag afgesloten met een wedstrijd tussen de tweede elftallen van KCVO en SV Vaassen, waarna om 13.30 uur de finales van het Toyota Wagenmaker Toernooi staan gepland.