KCVO verzaakt de vele kansen af te maken, trainers dragen stokje over

door | mei 27, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Vandaag werd alweer de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Om nog kampioen te kunnen worden zou Lochem met meer dan 11 doelpunten verschil van KCVO moeten winnen en daarnaast Wijhe vandaag moeten verliezen. Dit bleek een onmogelijke opgave voor de gasten uit Lochem. Uiteindelijk eindigde het duel bij KCVO  met 3-6 en wist Wijhe van Turkse Kracht met 2-0  te winnen. Dit betekende dat Wijhe kampioen is geworden, Sv Lochem eindigde als 2de en Turkse Kracht als 3de.

KCVO begon sterk en kreeg daardoor direct al in de 1e minuut een grote kans om de score te openen maar het schot werd door de goed keepende keeper van sv Lochem geweerd. KCVO bleef aandringen echter de vele kansen werden niet benut. Zowel Melvin Balk als Dahley Oortwijn werden een aantal keren voor de ‘goalie’ van Lochem gepositioneerd maar zij kregen de bal er niet in. Sv Lochem daarin tegen loerde op de counter en wist direct de 1e kans die zij kregen te verzilveren, 0-1.

KCVO liet het er niet bij zitten en bleef aandringen. Het resultaat hiervan was dat in de 32 ste minuut een spervuur van schoten op het doel van Lochem gelost werden. Lat, paal en de keeper wist voor Lochem erger te voorkomen. Daarna brak een periode aan dat KCVO slordiger werd. Sv Lochem zag dit gebeuren en trok het initiatief naar zich toe. De uitblinkers bij Lochem, de spelers met rugnummer 7, 8, 10 en 11, kregen steeds meer grip op de wedstrijd en waren precies in het afronden van de gecreëerde kansen. Daarom stond er met de rust de stand van 0-3, een geflatteerde stand, op het scorebord.

Na de rust pakte KCVO de draad weer op maar de vele slordigheden aan de kant van KCVO zorgden er voor dat Lochem snel kon uitbouwen naar een voorsprong van 0-5. Hierna bracht KCVO  nieuwe spelers in. Sem Westra werd ingebracht voor Wouter van Spanje, Stan Hagen werd gewisseld voor Ron van Zuidam en Edwin Stegeman werd vervangen door Daniel Hulleman.

KCVO werd preciezer in hun spel en wist daarom een aantal kansen om te zetten in verdiende doelpunten. Dahley Oortwijn scoorde in de 58ste minuut de 1-5 en mooi combinatievoetbal tussen Rick Beekman en Melvin Balk zorgde er voor dat Rick Beekman de 2-5 kon binnen schieten.

Hierna golfde het spel over weer. Beide elftallen bleven er zin in hebben. Ook voor deze periode geldt dat KCVO een aantal van de vele kansen had moeten benutten en daarmee een positieve draai aan de eindslag had kunnen geven. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald door Tobi Bosman. Hij schoot de terecht toegekende strafschop aan KCVO onberispelijk binnen, 3-6!

Het bestuur van KCVO had besloten om de seizoen afsluiting met een feestje af te sluiten. Immers KCVO blijft behouden in de 3de Klasse B! Zij gingen de winterstop in met 2 punten en het leek toen bijna een onmogelijke opgave om handhaving in de 3de klasse af te dwingen.

De trainers Marcel Leerkes en Henry Scheffel hebben die uitdaging vol opgepakt samen met de begeleiding, leider Johan van Ast, keeperstrainer Harry Bronsink, grensrechter Richard Hagen en verzorger Bert Schol, veel tijd en energie, samen met der spelers van KCVO 1, in gestoken om tot deze prachtige prestatie te komen. Beide trainers, hun partners en het elftal werden vanmiddag nog even door het bestuur in het zonnetje gezet en door voorzitter Wilco Oortwijn bedankt en toegesproken. Het stokje wordt nu overgedragen aan Remon van Schoonhoven, hij zette vanmiddag zijn handtekening onder het 2 jarige contract.

Remon zal het volgende seizoen geassisteerd worden door Ron van Zuidam. Ron zette vanmiddag definitief een streep onder zijn loopbaan als speler van KCVO 1.

Hierna kon het feest losbarsten en mocht DJ Laurens er een mooi feest van maken. Hij pakte groots uit en wist iedereen op de dansvloer te krijgen. Het werd een supergezellige middag.

Net zoals sv Epe en sv Vaassen, zien we KCVO volgend jaar terug in de 3de Klasse B. Ook dan zullen er weer een aantal mooie gemeente-  en streek derby’s gespeeld worden. KCVO ziet het volgende seizoen dan ook met vertrouwen tegemoet.