KCVO verslaat Warnseveldse Boys: 2-1

door | mrt 8, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Zondagmiddag stond de wedstrijd KCVO – Warnseveldse Boys op het programma. Aangezien KCVO de eerste drie wedstrijden na de winterstop winnend heeft afgesloten kan het de blik naar boven richten en zelfs een rol van betekenis spelen in de strijd om de tweede periode. Maar dan moest er wel worden gewonnen van Warsnveldse Boys dat zeven punten meer heeft met een wedstrijd meer gespeeld.
Met veel respect voor elkaar begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Zonder al te veel risico te nemen zochten beide ploegen de aanval waarbij KCVO al in de tweede minuut gevaarlijk werd door een vrije trap van Stan Hagen die net het doel miste. Daarna was het Melvin Balk die mocht aanleggen maar zijn inzet richting de kruising werd voortreffelijk gered door de keeper van Warnsveldse Boys. Het duel ging was gelijk opgaand waarbij KCVO de nauwkeurigheid in de laatste eindpass miste terwijl Warnsveldse Boys er met gevaarlijke counters probeerde uit te komen. Het duel speelde zich grotendeels af op het middenveld waar Wouter van Spanje en Niels Weultjes zorgen voor de controle en de creatieve impulsen van Melvin Balk moesten komen. Toch was het Warnseveldse Boys dat via een penalty in de 33ste minuut , door een ongelukkige handsbal van een KCVO verdediger, op een 0-1 voorsprong kwam. KCVO probeerde deze achterstand voor rust ongedaan te maken maar had het aan een tweetal uitstekende reddingen van keeper Sander Jansen van de Sligte te danken dat de achterstand bij rust niet groter was.

Er was KCVO na rust alles aan gelegen om de achterstand ongedaan te maken en trok ten aanval waardoor het een corner verdiende. Deze werd door alles en iedereen gemist waardoor Edwin Stegeman met een prachtige volley in de korte hoek de 1-1 kon laten aanteken. KCVO ging op zoek naar de voorsprong maar wist tegelijkertijd ook dat het de gevaarlijke spitsen van Warnsveldse Boys niet uit het oog mocht verliezen. Hierin slaagden de attente Rick Beekman en Sam van Dongen uitstekend.  In de 70ste minuut gaf de scheidsrechter een rode kaart aan een speler van Warnsveldse Boys zodat KCVO een mannetje meer had in het restant van de wedstrijd. KCVO probeerde de wedstrijd naar haar hand te zetten en Dahley Oortwijn was na een rush vanaf eigen helft hierin bijna succesvol. Zijn inzet werd op het laatste moment van de doellijn gehaald. Mike Diks kwam de verdediging versterken door de geblesserde Tobi Bosman te vervangen en de moegestreden Dahley werd vervangen door het jeugdige talent Joran Mensink uit KCVO JO19-1. Joran gaf direct zijn visitekaartje af met een aantal uitstekende acties en centrale verdediger Stan Hagen werd in voorste linie geposteerd om te proberen de overwinning binnen te halen. In de 90-ste minuut was het Sem Westra die zijn uitstekende wedstrijd beloonde met een afstandsschot dat bovenin de verre kruising verdween waarmee de 2-1 overwinning door KCVO werd behaald.

KCVO doet hiermee uitstekende zaken op de ranglijst en in de tweede periode. Volgende werk speelt KCVO uit tegen Albatross om 14.00 uur.