KCVO verliest van Robur et Velocitas

door | okt 30, 2023 | Nieuws

Zondagmiddag speelde KCVO de traditioneel lastige wedstrijd tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn.
Robur is een technische ploeg die met goed positiespel de aanval zoekt. KCVO zette daar zondagmiddag veel inzet en strijdlust tegenover. Het was Robur dat in het begin van de wedstrijd enkele kleine kansen wist te creëren maar de verdediging van KCVO onder leiding van de goed keepende Rico Bronsink stond als een huis. Daarna was het Chiel Hagen die tot driemaal toe een goede voorzet wist af te leveren waaruit Sem Westra met een kopbal bijna tot scoren kwam. Robur kreeg een vrije trap  net buiten het zestienmetergebied van KCVO maar Rico wist de bal vakkundig te pakken. Even later was er een gevaarlijke voorzet van Robur die, gelukkig voor de KCVO-ers, door de aanvallers van Robur werd  gemist. Vlak voor rust kwam KCVO er gevaarlijk uit maar het schot van Dahley Oortwijn belandde in het zijnet. Even later moest Dahley het veld geblesseerd verlaten en kwam Randy Berenschot hem vervangen. Gescoord werd er niet meer: ruststand 0-0.

In de rust werd Calvin Overmars vervangen door Tijl Zomer en KCVO begon voortvarend aan de tweede helft. Het was Tijl die een goede voorzet afleverde maar er was geen KCVO aanvaller om de bal binnen te schieten. Randy zette even later goed door op een verdediger van Robur en veroverde de bal. Zijn voorzet kwam niet bij een medespeler terecht. In de 60ste minuut verloor KCVO de bal op het middenveld en een aanvaller van Robur gaf een goede voorzet die onhoudbaar voor Rico werd binnen geschoten:  0-1. KCVO ging volop op de aanval om de gelijkmaker te scoren maar moest op haar hoede blijven voor de gevaarlijke counters van Robur. Rico moest een paar keer redding brengen en deed dat uitstekend. In de 75ste minuut speelde aanvoerder Melvin Balk zich goed vrij en gaf een voorzet op maat aan Tijl. Helaas mistte Tijl deze scoringskans maar KCVO bleef de aanval zoeken. Yannick Heukels en Stan Hagen werden gewisseld voor Tobi Bosman en Ivo Scheffel. Met deze twee verse krachten forceerde KCVO een aantal vrije trappen en corners waarbij KCVO keeper Rico nog het dichtste bij de kans om te scoren was.

KCVO verliest van Robur en treedt volgende week zondag aan in en tegen Colmschate om 14.00 uur.