KCVO verliest ruim van AZC uit Zutphen.

door | nov 24, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO heeft de uitwedstrijd tegen AZC met ruime cijfers verloren, het werd 5-1 op het zonnige sportpark Hanzepark.  De realiteit was dat KCVO zeker niet kansloos was en het was veelzeggend dat de doelman van AZC werd uitgeroepen tot “man of the match”.

De wedstrijd stond onderleiding van dhr Ariens uit Berghaar.

KCVO begon goed aan de wedstrijd, al in de tweede minuut wist Melvin Balk Dahley Oortwijn in de zestien meter van AZC aan te spelen. Maar helaas kon Dahley de bal onder druk van een verdediger niet onder controle krijgen.

In de zeventiende minuut kwam AZC voor de eerste keer gevaarlijk door en moest doelman Rico Bronsink redding brengen op een afstandschot.

Er brak een onrustig kwartiertje aan waarin beide ploegen gehaast en onzorgvuldig speelden met veel balverlies tot gevolg en geen serieuze doelpogingen.

KCVO bracht daar als eerste verandering in, het speelde beter en creëerde drie goede kansen. In de dertigste minuut was er een mooie aanval, die opgezet werd door Dahley en via Rick Beekman bij Daniel Hulleman terecht kwam. Zijn schot werd gekeerd door de doelman. Vier minuten later stond Dahley wederom aan de basis van een goede aanval. Hij speelde wederom Rick in die teruglegde op Melvin ook zijn schot werd gekeerd door de prima doelman. In de veertigste minuut speelde Sam van Dongen Dahley aan in het zestien meter gebied. Dahley haalde in de draai goed uit met links, maar weer was de doelman de inzet de baas.

Zoals een voetbalwet  zegt, als je zelf niet scoort valt de goal aan de andere kant.

Op slag van rust mocht AZC nog een cornerbal nemen. In de scrimmage voor de goal kon Rico de bal niet ver genoeg wegwerken en viel de bal pardoes voor de voeten van een Zutphense speler, die de onverdiende ruststand bepaalde op 1-0 voor de thuisploeg.

Alle supporters waren nog niet weergekeerd uit de kantine of de wedstrijd was al beslist.

In de zevenenveertigste minuut mocht AZC een vrije trap nemen op twintig meter van het KCVO doel. De bal werd ingeschoten met een vervelende stuiter die doelman Rico te machtig was. 2-0.

Twee minuten later ving Rico een bal in het zestien meter gebied. Hij raakte op ongelukkige wijze de inlopende spits. Dhr Ariens zag er een penalty in die onberispelijk werd binnengeschoten 3-0.

Het was een tik voor de jonge KCVO ploeg die enige tijd nodig had om deze stand te verwerken.

In de zestigste minuut was er weer een opleving. Daniel bracht met een strakke bal vanaf de rechte kant Dahley in stelling. Deze kopte hard binnen. Alles uit Vaassen kreeg weer hoop. Daniel brak in de zevenenzestigste minuut door en kon vanaf links richting de keeper. Een verdediger van AZC trok aan de noodrem en haalde Daniel neer. De scheidsrechter toonde een gele kaart en legde de bal net buiten het zestien meter, helaas was de doelman heer en meester in zijn vijfmetergebied en ook deze bal was een prooi voor hem.

In de vijfenzeventigste minuut speelde AZC een counter waarbij de bal geschampt kon worden door de spits van AZC. Door deze aanraking kwam de rechtsbuiten vrij voor Rico te staan en ook hij schoot onberispelijk binnen, 4-1. Trainer Remon van Schoonhoven wisselde direct Sem Westra in voor de licht-geblesseerde Daniel. KCVO bleef aanvallen en de trainers hadden nog hoop op een omekeer. Ze haalde centrale verdediger Tobi Bosman, die overigens prima speelde, eraf en brachten aanvallende middenvelder Dani Bronsink. KCVO kreeg nog een grote kans; De uitstekend spelende Wouter van Spanje onderschepte weer eens een uitbraak van AZC en bracht Sem in stelling. Deze schoot met links in maar de uitblinker van deze wedstrijd aan AZC-zijde was ook deze situatie de baas.

Met een counter bepaalde AZC in de blessuretijd de uitslag nog op 5-1.

Volgende week zondag 1 december komt Brummen naar sportpark de Egelbeek, deze wedstrijd begint om 14.00 uur