KCVO VDZ, spannende pot, verdiend punt voor hardwerkend KCVO!

door | nov 27, 2023 | Nieuws

VDZ gaf vanaf het beginsignaal aan niet voor niets naar Vaassen te zijn gekomen. Vanaf het eerste fluitsignaal zetten ze direct druk op de verdediging van KCVO. KCVO wist daar knap mee om te gaan en trotseerde de aanvallen van VDZ. In de 5e minuut volgde een prima tegenstoot waarbij Melvin Balk alleen voor de keeper van VDZ kwam en onberispelijk scoorde: 1-0.

Dit was even een domper voor VDZ, maar zij herstelden zich snel. Het spel ging daarna op en neer. Vanaf de 14e minuut trok KCVO het spel naar zich toe, wat resulteerde in enkele kansjes voor KCVO. Na de 20e minuut nam VDZ het initiatief toch weer over en liet het mooi voetbal zien. KCVO moest een verdedigende rol aannemen. Toch kon KCVO het tij keren, zij het niet voor lang. De Arnhemmers gaven niet op en scoorden in de 34e minuut na een mooie aanval de 1-1. In de 36e minuut volgde weer een snelle aanval van VDZ, maar de resulterende goal werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Bij het rustsignaal stond een terechte stand op het scorebord: 1-1.

De weersomstandigheden beloofden niet veel goeds, dus werd in de rust de veldverlichting maar vast aangedaan. Na de rust verscheen een ‘ander’ KCVO op het veld. Trainer Remon van Schoonhoven had een wissel doorgevoerd: Tom Tangelder werd vervangen door Tijl Zomer om meer snelheid in het team te krijgen. De spelers van KCVO waren feller op de bal, waardoor de spelers van VDZ overdonderd werden. Helaas werd de getoonde inzet niet beloond. Uit het niets scoorde VDZ de 1-2. KCVO liet het er niet bij zitten en zocht weer de aanval. In de 55e minuut resulteerde dit in een prachtige aanval vanuit het middenveld, in combinatie met Randy Berenschot. De steekpass van Randy werd snoeihard binnengeschoten door Danny Bronsink: 2-2.

Hierna werd de wedstrijd wat grimmiger, met overtredingen van beide elftallen. Gedurende de tweede helft nam KCVO steeds meer initiatief en zette VDZ steeds meer onder druk. Helaas kon KCVO niet echt doordrukken en raakte de energie steeds meer op.

In de 80ste minuut werd Tijl Zomer, die in relatief korte tijd veel energie had verbruikt, gewisseld voor Gijs Hulleman om KCVO een extra energie-impuls te geven. Het spel golfde daarna over en weer. In de 84ste minuut werd de goed spelende maar vermoeide Danny Bronsink gewisseld voor Tobi Bosman, en even later werd ook de vermoeide Randy Berenschot vervangen door Giel Hagen.

Het slotakkoord was voor de Arnhemmers. Na enkele aanvallen van zowel KCVO als VDZ nam laatstgenoemd elftal in blessuretijd volledig het initiatief over, wat nog spannend werd voor KCVO. Gelukkig kon KCVO de deuren gesloten houden, wat resulteerde in een meer dan terechte 2-2 eindstand voor deze mooie en spannende wedstrijd.

Volgende weeg speelt KCVO ook een cruciale wedstrijd uit bij Beekbergen, aanvang 14.0 uur.