KCVO – Vaassen eindigt in gelijkspel 2-2

door | sep 29, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Op de tweede wedstrijddag van de competitie stond de dorpsderby in Vaassen op het programma. Op een regenachtig sportpark Egelbeek speelde KCVO thuis tegen SV Vaassen. Al in de eerste minuut scoorde Edwin Stegeman uit een fraaie combinatie de 1-0 voor de thuisploeg: een uitstekend begin voor de Zwart-Witten. KCVO probeerde daarna door te drukken om het verschil uit te bouwen en kwam een kwam een aantal keer gevaarlijk door via Daniel Hulleman. Echter in de twaalfde minuut gaf de uitstekend spelende Thomas Jongkind van SV Vaassen een splijtende steekbal door het centrum van KCVO waar de verdediging en keeper van KCVO geen antwoord op hadden, de 1-1 was het gevolg. Wat volgde was een gelijkopgaande eerste helft waarin beide ploegen probeerden de aanval te zoeken maar ook de verdediging niet uit het oog te verliezen. Halverwege de eerste helft zette Dahley Oortwijn goed door maar zijn schot miste helaas zijn doel. Ook een voorzet op maat van Daniel Hulleman vlak voor rust wist de spits van KCVO niet in een doelpunt om te zetten.

Aan het begin van de tweede helft speelde een verdediger van KCVO de bal recht in de voeten van een speler van Vaassen die zich niet bedacht en vanaf ongeveer de middenlijn de ver voor zijn goals staande keeper van KCVO met een boogbal verschalkte: 1-2. KCVO was hierdoor van slag en niet in staat om dreigend voor de goal van de tegenstander te komen. Sterker nog het was SV Vaassen dat in deze fase de touwtjes in handen had en een zeer goede counter plaatste die door de goed handelende keeper Rico Brionsink van KCVO werd verijdeld. Sem Westra (voor Dahley Oortwijn) en jeugdspeler Dani Bronsink (voor Tobi Bosman) werden ingezet om het tij te keren. KCVO ging meer risico’s nemen om de gelijkmaker te forceren en kreeg in de 88e minuut een vrije trap aan de zijkant van het veld na een actie van Sem Westra. De vrije bal werd gevaarlijk ingebracht in het doelgebied en kon niet goed worden verwerkt door de keeper van SV Vaassen. Uit de scrimmage die volgde scoorde Edwin Stegeman zijn tweede treffer van de middag. In de resterende speeltijd zetten beide ploegen aan om de winnende treffer te maken maar deze derby verdiende geen winnaar en de terechte uitslag was 2-2. Volgende week speelt KCVO om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Warnsveldse Boys .