KCVO trekt aan kortste einde en verliest met 4-3 van Groen Wit ‘62.

door | okt 3, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Zondag stond de 2e wedstrijd van het seizoen op het programma. Groen Wit’62 kwam fel uit de startblokken en had als doel snel op voorsprong te komen. Dit resulteerde direct in de eerste minuut op een doelpoging van de Groen Witten, maar de verdediging van KCVO hield stand. Langzaam maar zeker kreeg KCVO wat meer grip op de wedstrijd en creëerde meerdere kansen. Zo kregen Tom Tangelder, Yannick Heukels en Edwin Stegeman in het eerste kwartier van de wedstrijd mogelijkheden om te scoren, maar de afwerking was vaak te onnauwkeurig.

Het verloop van de wedstrijd ging gelijk op en zo kreeg ook Groen Wit mogelijkheden om de score te openen. Het spel golfde over en weer. Door beide elftallen werden soms mooie combinaties getoond maar tot echte spannende afrondingen kwam het niet. In de 36e minuut wist Dani Bronsink de bal te veroveren van een Groen Wit speler en direct daarop volgend gaf hij een mooie steekpass op Melvin Balk. Met een mooie aanname en vervolgens de bal tussen de benen van de Groen Wit keeper door te schieten, zette Melvin de score op 0-1. Even later werd KCVO weer gevaarlijk voor het doel van Groen Wit. Na een mooie combinatie tussen Yannick Heukels en Melvin Balk kwam Yannick alleen voor de keeper te staan, maar hij schoot de bal over.

Hierna volgde een wat rommelige periode en probeerde Groen Wit de druk op te voeren. Dit resulteerde in de 45e minuut in een mooie aanval van Groen Wit. De verdediging van KCVO werd weggespeeld en de nummer 11 van Groen Wit rondde met een mooi schot af. Zo gingen de elftallen met een stand van 1-1 op het scorebord de kleedkamers in.

Groen Wit kwam, net als in de eerste helft, beter uit de startblokken dan KCVO. In de 50e minuut van de wedstrijd werd door de rechtsbuiten van Groen Wit een mooie voorzet gegeven op de spits van Groen Wit. Gelukkig voor KCVO raakte hij de bal maar half en ging het schot net naast het doel van KCVO. Groen Wit had in deze fase van de wedstrijd het betere spel. In de 52e minuut van de wedstrijd zorgde de linksbuiten van Groet Wit voor een mooie voorzet en deze werd uitstekend afgerond door de nummer 10 van Groen Wit, stand 2-1.

KCVO liet het er niet bij zitten en dat zorgde ervoor dat in de 56e minuut een mooie aanval werd opgezet door Tom Tangelder, Dani Bronsink en Yannick Heukels, waarbij zij Melvin Balk in stelling brachten. Melvin speelde de keeper van Groen Wit voortreffelijk uit en zette met een mooi schot de stand 2-2 op het scorebord.

Hierna probeerde KCVO het initiatief naar zich toe te trekken en de wedstrijd werd ook feller. Dit had als resultaat dat overtredingen, veroorzaakt door beide elftallen, door de goed leidende scheidsrechter met geel bestraft werden. In de 66e minuut verdiende KCVO een corner. Sam van Dongen gaf een prima draai aan de bal en deze spatte op de doelpaal van Groen Wit voor KCVO de verkeerde kant op. Een minuut later bracht Sam van Dongen, Dani Bronsink in stelling en hij kopte de bal hard op de linker doelpaal van Groen Wit. Ondanks het feit dat KCVO op dat moment het overwicht had, kon Groen Wit in de 72e minuut een aanval vanaf de rechterkant opzetten. De daaruit volgende voorzet werd door de spits van Groen Wit keurig ingekopt, 3-2.

KCVO gaf de moed niet op. In de 79e minuut gaf Tom Tangelder een mooie pass op Daniel Hulleman en hij rondde keurig af, 3-3. Daarna bleef het spel heen en weer golven. In de 87e minuut zette KCVO een mooie aanval op, waarbij Ramon Heukels in het strafschop gebied van Groen Wit werd gevloerd. De scheidsrechter zag er geen penalty in. In plaats daarvan gaf hij Ramon een tweede gele kaart vanwege commentaar op de leiding van de wedstrijd en daardoor kon Ramon het veld verlaten. Hierna kreeg Groen Wit meer grip op de wedstrijd en rook de kans om de overwinning naar zich toetrekken. In de 89e minuut volgde een corner van Groen Wit waaruit door de spits van Groen Wit de bal zacht op het doel van KCVO werd geschoten, maar de keeper van KCVO wist de bal helaas niet te stoppen, 4-3.

Hierna vertoonden sommige spelers van KCVO geïrriteerd gedrag met als gevolg dat Yannick Heukels ook nog met rood kon vertrekken. Jammer dat de wedstrijd op deze manier moest eindigen. De wedstrijd was 87 minuten lang een gelijk opgaande sportieve strijd, welke eigenlijk met een gelijkspel geëindigd had moeten worden.