KCVO strijdend ten onder in Deventer

door | okt 13, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO heeft getracht om de lijn van vorige week tegen Warnsveld door te trekken. Het team was op één plek gewijzigd, Sem Westra mocht beginnen in plaats van Daniël Hulleman. Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. Helios heeft een sterke aanval en lopende middenvelders, maar de verdedigende organisatie van de zwart witten stond goed. Centraal hadden Tobi Bosman en Stan Hagen de zaken goed voor elkaar op de flanken gesteund door Sam van Dongen en Mike Diks. KCVO liep in de 22ste minuut tegen de eerste tegenvaller op, pitbull Niels Weultjes moest met een enkelblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Daniël Hulleman.
Mochten de blauw witten toch door de verdediging van KCVO heen komen dan stuitten ze keer op keer op de goed keepende Rico Bronsink.
Vorige week was hij ongelukkig, maar vandaag liet hij zich weer van zijn beste kant zien.Vlak voor rust kreeg KCVO meer grip op de tegenstander en kregen ze een uitgelezen kans om met een 0-1 voorsprong te gaan rusten. Daniël Hulleman brak door over de rechterkant en trok de bal goed terug op de elfmeter. Het schot van Dahley Oortwijn miste echter overtuiging en de keeper van Helios kon redding brengen.
In de tweede helft werden de linies aan beide zijden iets groter en kon KCVO ook gevaar stichten.

In de 59ste minuut mocht Helios een cornerbal nemen. Deze werd weer door de KCVO defensie weg gekopt. KCVO had niet snel genoeg druk op de bal en de middenvelder van Helios kon met een bekeken bal dan toch Rico verschalken, 1-0. KCVO gaf zich nog lang niet gewonnen. Wouter van Spanje kwam in het veld voor de hardwerkende Sem Westra, die leeg was. Wouter was ook de KCVO speler die met een mooie steekbal Edwin Stegeman in de 67ste minuut vrij voor de keeper zette. Edwin is de laatste weken goed opdreef en ook deze kans liet hij niet onbenut. Het werd een open wedstrijd met kleine kansjes over en weer. Helaas voor KCVO viel in de 82ste minuut na een scrimmage de bal voor een Helios speler die onberispelijk binnenschoot. 2-1. KCVO kreeg nog een grote kans in de 89ste minuut. Daniël brak uit en werd net in de zestien onderuit gehaald. De scheidsrechter die de hele wedstrijd al niet overtuigend floot legde de bal op de rand van de zestien. Net als vorige week ging Stan achter de bal staan. Vorige week verdween de bal aan de goede kant langs de paal nu echter net niet. Helaas deze week niet de verdiende punt(en) maar als het team zo blijft strijden gaat het ook dit seizoen weer goed komen.