KCVO speelt zichzelf veilig door tegen Wijhe’92 met 1-1 gelijk te spelen.

door | mei 30, 2023 | Nieuws

Het beloofde al een zenuwslopende dag te worden in de 3e Klasse D. Slechts 9 punten scheidden de nummer 1 van de nummer 10 voorafgaand aan deze speelronde. Vier teams maakten nog kans op het kampioenschap, terwijl zeven andere teams streden voor promotie of om degradatie te ontlopen. Met andere woorden, maar liefst 11 teams in deze klasse hadden nog iets om voor te spelen op de laatste speeldag van het seizoen. De wedstrijd tussen KCVO en Wijhe ’92 werd gespeeld en alle ingrediënten waren aanwezig voor een bloedstollende voetbalmiddag.

De voorspelde spanning werd werkelijkheid. Op alle velden waar de wedstrijden plaatsvonden, scheen de zon uitbundig. Ook bij KCVO was dit het geval. Wijhe moest winnen om nog aanspraak te maken op het kampioenschap, terwijl KCVO minstens één punt moest behalen om de nacompetitie voor degradatie te vermijden.

Vanaf het begin zette Wijhe ’92 KCVO onder druk. Hoewel dit voor KCVO lastig was, kregen ze na ongeveer tien minuten meer grip op de wedstrijd. Wijhe was fel op de bal en bracht de verdediging van KCVO enkele keren in de problemen. In de 8e minuut ontsnapte KCVO met geknepen billen aan een tegendoelpunt. Een bal die door Wijhe werd ingebracht, werd door Rick Beekman maar net via de lat weggewerkt uit het ‘eigen’ doel. Gelukkig voor KCVO bleef de stand 0-0.

Ondanks het feit dat Wijhe feller was in de strijd om de bal, kreeg ook KCVO kansen. In de 12e minuut kreeg Randy Berenschot een goede kopkans na een voorzet van Dahley Oortwijn, maar deze werd afgefloten wegens buitenspel. Hierna golfde het spel op en neer, waarbij Wijhe licht de overhand had. Wijhe probeerde de druk op te voeren, wat resulteerde in enkele aanvallen en schoten op het doel van KCVO. KCVO raakte echter niet in de problemen en nam langzaam maar zeker het initiatief over van Wijhe. Desondanks slaagde KCVO er in deze periode niet in om de verdediging van Wijhe te doorbreken. Ruststand: 0-0.

KCVO begon rommelig aan de tweede helft, wat direct leidde tot gevaarlijke situaties voor hun eigen doel in de 46e minuut. In diezelfde minuut ontstond er chaotisch voetbal voor het doel van KCVO en uit het niets rolde de 0-1 voor Wijhe binnen. Iedereen hield de adem in terwijl de bal het net raakte, en de supporters van Wijhe explodeerden van vreugde.

Hierna leek KCVO de grip op de wedstrijd volledig te verliezen, terwijl Wijhe de ene na de andere aanvalsgolf lanceerde. In de 54e minuut beging Danny Bronsink een domme overtreding, wat resulteerde in zijn tweede gele kaart van de middag. KCVO moest verder met slechts tien man. De tegenstand leek overweldigend, maar KCVO weigerde zich gewonnen te geven.

Vanaf de 60e minuut begon KCVO meer druk uit te oefenen op het doel van Wijhe. De spelers voelden dat er nog steeds iets mogelijk was, hoe klein de kans ook leek. En in de 67e minuut resulteerde deze vechtlust in een weergaloze aanval van KCVO, waarbij Dahley Oortwijn en Niels Weultjes betrokken waren. De aanval werd uiteindelijk perfect afgerond door Weultjes, waardoor de score gelijk werd getrokken: 1-1.

Intussen werd duidelijk dat Markelo, met een 1-3 voorsprong op Robur et Velocitas, het kampioenschap binnenhaalde. Maurice Heutinck moest nog een paar keer heldhaftig redding brengen voor KCVO, maar verder kwamen beide teams niet meer in de problemen.

Door de uitslag van Groen Wit mag Wijhe doorgaan met de nacompetitie voor promotie. Met de overwinning op Robur et Velocitas kroont Markelo zich tot kampioen in deze bloedstollende competitie. KCVO blijft dit seizoen een stabiele derdeklasser, klaar om volgend jaar opnieuw te strijden.

Tot slot verdienen beide teams en de scheidsrechter lof. Gezien wat er op het spel stond, was het een prachtige en uiterst sportieve wedstrijd onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechter.

Bij KCVO namen na deze wedstrijd drie spelers afscheid van KCVO 1. Edwin Stegenman en Sam van Dongen. Beiden spelers hebben jarenlang een belangrijke bijdrage geleverd in het eerste elftal van KCVO. Zij hebben allebei een eigen bedrijf en besloten hun vizier daarop te gaan richten. Duncan Leerkes heeft voor zichzelf besloten om het volgende seizoen in KCVO 2 te gaan voetballen. Ook nam Remco van Eelen afscheid als assistent-trainer van KCVO 1. Hij gaat volgend seizoen samen met Jeroen Breden KCVO 2 begeleiden. Zij allen werden door het elftal, trainer en voorzitter van KCVO bedankt voor hun grote inzet.