KCVO smaakt eindelijk het zoet der overwinning

door | nov 20, 2023 | Nieuws

KCVO heeft de rode lantaarn overgedragen aan Orderbos. In een onderling duel waren de Vaassenaren in Apeldoorn duidelijk beter en wonnen ze uiteindelijk met 1-5.

De wedstrijd begon een half uur later omdat de slecht zichtbare lijnen nog gekalkt moesten worden. Daarna werd er eerst een minuut stilte gehouden voor het overleden erelid Bennie Huntink.

KCVO speelde een sterke eerste helft en had steeds een veldoverwicht. Dat mondde uit in mogelijkheden voor Dani Bronsink en Melvin Balk. De beste kans werd door Rick Beekman om zeep geholpen. Na een half uur spelen kreeg KCVO een penalty omdat Dani Bronsink na een mooie solo onreglementair binnen de zestien ten val werd gebracht. Ramon Heukels schoot hard en zuiver binnen (0-1). Even later ging Sem Westra alleen op het doel af en had de score kunnen verdubbelen maar hij schoot tegen de keeper op. Niet lang daarna leverde Rick Beekman na een mooie combinatie aan de zijkant een perfecte voorzet af op Melvin Balk die bekwaam scoorde (0-2). KCVO dacht met deze voorsprong te gaan rusten maar was niet bedacht op een snelle spaarzame uitval van Orderbos die doeltreffend werd afgerond (1-2).

Die treffer gaf de thuisclub weer extra motivatie om na rust de bakens te verzetten. Toch wist Melvin Balk aan de druk te ontsnappen en schoot met een halve omhaal maar net over. Ook zag hij nog een goal onterecht afgekeurd worden wegens offside. Tom Tangelder trapte te gehaast naast en Rick Beekman was nog het dichtst bij een doelpunt maar hij maaide hopeloos over de bal heen. Orderbos gaf zich niet gewonnen en putte moed uit het feit dat KCVO de kansen niet benutte. De thuisploeg kwam een paar keer goed door maar dan was er altijd nog doelman Rico Bronsink die een betrouwbare indruk maakte. Met een minimale marge was er natuurlijk nog van alles mogelijk. Om nieuw elan in het spel te brengen werden de jonge jongens Tijl Zomer en Gijs Hulleman ingewisseld. Laatstgenoemde was amper vier minuten in het veld toen hij door Melvin Balk in kansrijke positie werd gebracht. Zijn droge knal betekende de nekslag voor Orderbos (1-3). Met nog tien minuten te spelen gaf de thuisclub zich gewonnen. Tijl Zomer rukte over rechts op en pegelde prachtig en beheerst de bal in de verre hoek (1-4). In de slotfase schoot Melvin Balk nog een keer op doel maar zijn schot werd ten dele gekeerd. De ingevallen Calvin Overmars gaf de bal het laatste zetje mee (1-5). Eindelijk mocht KCVO het zoet der overwinning smaken.

Donderdag a.s. om 20.00 uur speelt KCVO in Putten de bekerwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser SDC. Komende zondag om 14.00 uur speelt KCVO in de reguliere competitie thuis tegen VDZ uit Arnhem.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Ramon Heukels, Stan Hagen, Yannick Heukels, Rick Beekman; Randy Berenschot, Melvin Balk, Niels Weultjes; Dani Bronsink, Tom Tangelder, Sem Westra. Ingevallen: Tijl Zomer, Gijs Hulleman, Tobi Bosman, Calvin Overmars en Chiel Hagen.