KCVO sluit aan bij top Klasse 3D Oost

door | nov 27, 2022 | Nieuws

Mooie wedstrijd deze zondagmiddag op Sportpark de Egelbeek! Twee elftallen die maar één doel hadden en dat was winnen! Vanaf het begin een spannende wedstrijd waar alle facetten die met voetbal te maken hebben inzaten.

Direct al in de 2de minuut volgde een mooie aanval van KCVO. Een prima voorzet van Rick Beekman op Tom Tangelder. Laatstgenoemde werd binnen de 16 gevloerd, maar de scheidsrechter liet het spel doorgaan. Direct in de volgende daarop volgende tegenstoot van Colmschate moest KCVO in de verdediging. De nummer 11 van Colmschate, goede voetballer, zocht naar een mogelijkheid om te schieten. Hij draaide en draaide en vervolgens werd hij binnen de 16 gevloerd, gevolg strafschop! De nummer 10 van Colmschate dacht het mooie klusje te gaan klaren, maar hij schoot hoog over….

Daarna ging het spel over en weer met kansen aan beide kanten. Beide elftallen hadden als doel om snel te scoren. In de 6de minuut volgde weer een mooie uitbraak van de nummer 11 van Colmschate. Die man was bijna niet tegen te houden. Gelukkig heeft KCVO een goede keeper. Rico Bronsink stopte zijn schot en ook de daaropvolgende rebound. Direct daarna was het de beurt aan KCVO. Melvin Balk werd in stelling gebracht maar hij wist de daarop volgende goede kans niet te benutten.

Na een minuut of 10 was de druk er af. Het spel speelde zich wat meer op het middenveld af en vooral op de helft van Colmschate. In de 16e minuut laaide het spel weer op. KCVO nam het initiatief en voerden steeds meer aanvallen uit op het doel van Colmschate. De verdediging van Colmschate kwam meer en meer onder druk te staan en het uitverdedigen van en door Colmschate werd steeds moeilijker. Door de opgevoerde druk van KCVO mochten zij een cornerbal nemen. Een speler van Colmschate werkte deze goed genomen cornerbal met de hand weg met als resultaat een penalty voor KCVO. Tobi Bosman schoot de penalty onberispelijk en onhoudbaar in, 1-0.

Daarna ging de wedstrijd vol energie vanuit beide elftallen weer verder. Aanvallen over en weer, maar er werden geen echte kansen gecreëerd tot de 31e minuut. Een onverwacht schot op doel van KCVO door een speler van Colmschate en de daarop volgende rebounds konden door de keeper van KCVO, Rico Bronsink, ternauwernood gekeerd worden.  Echter de hierop volgende cornerbal werd door een speler van Colmschate netjes ingekopt, 1-1.

Hierna kreeg Colmschate enig overwicht op de wedstrijd maar zij wisten dit niet om te zetten in kansen en of doelpunten, hierdoor stond in de rust 1-1 op het scorebord.

Na de rust kwam KCVO snel en fel uit de startblokken. Na een mooie aanval in de 48e minuut wist Sem Westra zijn gecreëerde schietkans niet te verzilveren. De hieruit volgende corner werd door Melvin Balk perfect genomen en door Tom Tangelder door een mooie kopbal afgerond, 2-1.

Daarna ging het spel weer over en weer. Een paar minuten later, zo uit het niets, in een door KCVO geïnterpreteerde buitenspelsituatie, namelijk alle spelers van KCVO bleven staan, scoorde Colmschate de 2-2.

Na een wat rustige periode trok KCVO het spel steeds meer naar zich toe. De mannen van KCVO wisten zich met mooi combinatie voetbal elkaar goed te vinden. De druk op de verdediging van Colmschate werd opgevoerd en er ontstonden momenten dat Colmschate het lastig kreeg met het uitverdedigen. In de 65e minuut nam Daniel Hulleman een ‘pass ’vanuit de verdediging van KCVO gegeven, perfect aan en begon direct daarna aan een geweldige ‘rush’. Deze ‘rush’ werd door Colmschate op brute wijze beëindigd door Daniel binnen de 16 te vloeren. Daarna wees de scheidsrechter volkomen terecht naar de stip en de veroorzakende speler van Colmschate mocht blij zijn dat hij er met een gele kaart vanaf kwam. Deze penalty werd door KCVO, Ramon Heukels, prima benut, 3-2.

In de 68e minuut werd Daniel Hulleman vanuit de achterhoede weer perfect aangespeeld. Deze keer grepen de spelers van Colmschate nog harder in, Daniel werd hard neergehaald. Hierop volgend kon de betreffende speler van Colmschate het veld verlaten.

Hierna was KCVO heer en meester in het veld. Ondanks het feit dat KCVO het doel van Colmschate een aantal keren ‘onder vuur’ zette gaven de ‘Colmschaters’ niet op.  De wedstrijd werd grimmiger, maar de spelers van KCVO hielden het hoof koel en hebben deze wedstrijd door gedrevenheid, strijd en goed voetbal verdiend gewonnen met 3-2.

Gedurende de wedstrijd werden Randy Berenschot, Dahley Oortwijn, Tijl Zomer en Duncan Leerkes werden door trainer Remon van Schoonhoven ingebracht voor Tobi Bosman, Sem Westra, Daniel Hulleman en Ramon Heukels. De betreffende spelers van KCVO mochten onder luid applaus het veld verlaten en de invalbeurten van genoemde wisselspelers werden prima opgepakt.