KCVO sluit 3 luiker succesvol af met 3-2 winst op sv Heeten

door | apr 29, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zondag 28 april 2019. De 3de thuiswedstijd op rij voor KCVO. Op 19 april werd de derby tegen sv Vaassen gespeeld waarvan zo’n 1100 toeschouwers getuige van waren, uitslag 1-1. Hierna volgde op 22 april de wedstrijd tegen sv Zwolle, uitslag 1-0, ook zeker een spannende pot. Vandaag moest aangetreden worden tegen sv Heeten om de succesvolle reeks af te maken. Doelstelling was 9 maar de behaalde 7 punten uit 3 wedstrijden is een top resultaat!

De trainers Marcel Leerkes en Henri Scheffel stonden medio november bijna voor een onmogelijke taak. KCVO 1 had 0 punten en de opdracht was KCVO voor de 3de klasse B te behouden. Alle zeilen werden bijgezet. Het gaat dan niet alleen om voetbal. Achter de schermen vindt er nog veel meer plaats waar de ‘normale’ toeschouwer geen weet van heeft of kan hebben. Telkens moet het elftal doordrongen worden van de belangen die er spelen en wat zeker ook weer voor vandaag gold om de 3 punten die er te verdelen zijn te pakken. Tot op heden hebben zij bijna, hetgeen wat onmogelijk bleek, bereikt.

KCVO begon met een andere opstelling dan gebruikelijk. Leon van Eelen en Melvin van Ast stonden in de basis. KCVO begon voortvarend aan de wedstrijd. Het elftal straalde rust af en er werd mooi gecombineerd. Al naar 20 seconden was er de eerste kans. Dahley Oortwijn kopte net naast. KCVO bleef aandringen doch naar 9 minuten ontstond de eerste kans voor Heeten welke prima gekeerd werd door de KCVO keeper Sander Jansen van der Sligte. In de veertiende minuut moest KCVO het aanvalsplan al aanpassen. Melvin van Ast werd in verband met ‘Hamstring’ blessure gewisseld voor Edwin Stegeman. KCVO bleef aandringen en zette steeds meer druk op het doel van sv Heeten. Toch kon sv Heeten ook kansen creëren. KCVO was soms chaotisch in het uitverdedigen met alle gevolgen van dien.

In de achtentwintigste minuut kon Dahley Oortwijn uitbreken en begon aan een sterke rush. Koelbloedig wist hij de doelman van sv Heeten te passeren en scoorde de verdiende 1-0.

Sv Heeten liet het er niet bij zitten en zette druk op het doel van KCVO. Het spel ging in de laatste 20 minuten van de eerste helft steeds sneller over en weer waaruit voor beide elftallen kansen volgden.

Na een goede aanval van sv Heeten veroverde Sem Westra in de 24e minuut op het middenveld de bal. Hierna volgde een super aanval van KCVO! Het resultaat hiervan was dan Edwin Stegeman oog in oog kwam te staan met de goed keepende doelman (JO19, 1e jaars) van sv Heeten. Edwin bleef geconcentreerd en bracht de stand door een slim schot op 2-0.

Sv Heeten begon voortvarend aan de 2e helft en zette KCVO onder druk. Dit had als gevolg dat de keeper van KCVO Sander Jansen van der Sligte aan de noodrem moest trekken. Rood voor Sander en een penalty voor sv Heeten. In deze tijd van het seizoen is het bijna voor elke club een probleem om keepers op de bank te hebben. Zo ook bij KCVO. Door de rode kaart van Sander moest ‘good old’ Harry Bronsink worden ingebracht. De goed ingeschoten penalty moest hij laten gaan, 2-1, maar de reddingen daarna waren fantastisch!

KCVO moest met 10 man verder maar liet de moet niet zakken. In de 66e minuut volgde een superaanval via Mike Diks, Dahley Oortwijn, Edwin Stegeman en Rick Beekman welke door Dahley Oortwijn perfect werd afgemaakt, 3-1.

Sv Heeten gaf nog steeds niet op en zette steeds meer druk richting doel KCVO. KCVO werd rommelig in het uitverdedigen en dit zorgde ervoor dat sv Heeten in de 72e minuut de aansluittreffer kon maken, 3-2.

De druk van sv Heeten werd steeds hoger. Tcoh kreeg KCVO kansen door countervoetbal. Keeper Harry Bronsink werd door sv Heeten op de proef gesteld maar hij zorgde ervoor, door een aantal fantastische reddingen, dat de eindstand 3-2 en voor KCVO drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven. Ondanks de belangen voor beide partijen was het een sportieve wedstrijd welke prima werd geleid door scheidsrechter Marc de Lang

Op 9 mei volgt voor KCVO 60 minuten voetbal tegen en uit bij Turkse Kracht, tussenstand 2-0. Deze wedstrijd werd vanwege extreme weersomstandigheden gestaakt en wordt op genoemde datum om 20.00 uur vervolgd.