KCVO presteert het onwaarschijnlijke

door | mei 12, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Niemand had in de winterstop gedacht dat KCVO, met slechts 2 behaalde punten, zich zou handhaven in de 3e klasse B. Door een 2-3 overwinning in Colmschate heeft het nu 25 punten, genoeg om de concurrentie definitief achter zich te laten. Het is een onwaarschijnlijke prestatie van KCVO dat het op eigen kracht, zonder afhankelijk te zijn van andere uitslagen, zich veilig heeft gespeeld en ook verstoken blijft van nacompetitie. Complimenten voor het duo Henry Scheffel en Marcel Leerkes dat het team vanaf november onder hun hoede had en de jongens weer het nodige vertrouwen hebben gegeven.

Bij KCVO moest Rick Beekman wegens ziekte verstek laten gaan en werd vervangen door Wouter van Spanje. Deze bijna 19-jarige junior mocht hiermee zijn basisdebuut maken en speelde een hele verdienstelijke partij. Het was overigens voor KCVO een allesbehalve makkelijke middag want Colmschate’33 gaf zich niet zomaar gewonnen. Weliswaar had de thuisclub geen belangen meer bij een positief resultaat maar het voetbalde wel alsof er nog wat te halen was. Na goed combinatiespel in de tiende minuut tussen Melvin Balk en Dahley Oortwijn was het laatstgenoemde die zich keurig vrij speelde en de keeper geen schijn van kans gaf (0-1). Twee minuten later lag de gelijkmaker op de schoen van de spits die de KCVO-goalie al voorbij was, maar een ultieme sliding van Tobi Bosman voorkwam erger. Colmschate werd sterker en zette meer druk. KCVO moest op zijn tellen passen en was genoodzaakt wat corners en vrije trappen weg te geven. Uit één van die momenten werd er na een klein half uur toch gescoord. Bij een vrije schop tastte doelman Rico Bronsink mis en kon er ingekopt worden (1-1). De doelman herstelde zich goed bij de volgende gevaarlijke acties van de thuisclub. Wouter van Spanje ondervond dat het bij de senioren allemaal net iets sneller gaat en wachtte te lang bij een goede schietkans.

Drie minuten na rust snelde Dahley Oortwijn over links naar de achterlijn en trok knap voor op de vrijstaande Sem Westra. Deze legde de bal voor zijn goede voet en schoot beheerst raak (1-2). KCVO was in deze fase de betere partij en kreeg een aantal goede mogelijkheden. De beste kans kreeg Edwin Stegeman en vervolgens Sem Westra en Dahley Oortwijn. Steeds zat er net een been tussen en geen van drieën kon de bal in het doel krijgen. Lange tijd gebeurde er niets opvallends. Leon van Eelen werd ingebracht om de impasse te doorbreken en met succes. Na een lange bal van Stan Hagen bracht Van Eelen in de tachtigste minuut de bal onder controle en zag de keeper te ver voor zijn doel staan. Hij bedacht zich niks en met een bekeken boogbal verschalkte hij de Colmschater doelman (1-3). De feestvreugde was van korte duur want een minuut later werd de marge al weer teruggebracht tot één. Uit een corner werd hard ingekopt (2-3). De spanning was weer terug en de thuisclub deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren. De uitvallen van KCVO waren veel gevaarlijker. Dahley Oortwijn kreeg grote kansen en ging tweemaal vrij op doel af. De eerste maal deed de doelman zijn plicht en bij de tweede keer belandde de bal op de buitenkant van de paal. Het bleef uiteindelijk bij 2-3 en daarmee had KCVO zich verzekerd van nog een seizoen 3e klasse.
De wedstrijd van volgende week tegen Witkampers in Laren kan dus om des keizers baard gespeeld worden.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Mike Diks, Stan Hagen, Tobi Bosman en Andy Klomp; Niels Weultjes, Melvin Balk en Wouter van Spanje; Edwin Stegeman, Dahley Oortwijn en Sem Westra. Ingevallen: Leon van Eelen en Samuel van Dongen.