KCVO pakt punt bij Witkampers

door | mei 19, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

De gasten uit Vaassen hadden zich een week geleden veilig gespeeld en konden dus zonder al te veel druk de strijd met de Witkampers aangaan. Toch viel de 1-0 voor de gastheren al binnen 4 minuten, door een snelle uitval, waarop de KCVO verdediging geen weerwoord had. De Vaassenaren hadden veel moeite met het hobbelige veld in Laren. Het spel golfde op en neer met af en toe een kansje voor een van de twee teams. Na goed 25 minuten spelen volgde er een uitstekende 1-2 combinatie tussen Niels Weultjes en Dahley Oortwijn, welke door Niels heel beheerst werd binnengeschoten en dat betekende 1-1. Op slag van rust werd een aanval van KCVO via een bal over de rechter vleugel op maat voorgezet door Wouter van Spanje en door Melvin Balk binnen gekopt, 1-2, wat tevens de ruststand was.

Na rust begonnen de gastheren met een sterk offensief, wat een paar goede kansen voor hun spitsen opleverde. Doch de uitstekend keepende Sander van der Sligte stond z’n mannetje en sloeg een aantal ballen op keurige wijze uit zijn doel. Na enige minuten onder druk te hebben gestaan kreeg KCVO wat lucht. Melvin Balk kreeg een geweldige kans op de winnende treffer, doch zijn schot in de linker bovenhoek van de keeper van de gastheren werd door de laatste met een ultieme krachtinspanning weggeslagen. Enige tijd later kreeg de Witkampers een vrije trap op zo’n 20 meter van het KCVO doel. Het schot werd door keeper Jansen van der Sligte op katachtige wijze naast getikt. Andy Klomp werd in de ploeg gebracht voor de leeg gespeelde Wouter van Spanje. Kort daarna volgde een aanval over de rechter flank van de Witkampers en de voorzet vanaf die kant kon door de inkomende spits van de gastheren bijna ongehinderd binnen getikt worden, 2-2. Jeugdspeler Duncan Leerkes maakte zijn debuut als invaller voor Sam van Dongen. Het veranderde niets meer aan het spelbeeld en de stand bleef 2-2.

Volgende week speelt KCVO de laatste wedstrijd van dit seizoen om 14.00 uur thuis tegen Lochem, dat alleen theoretisch nog kans heeft op het kampioenschap.