KCVO pakt belangrijk punt bij Activia

door | mrt 31, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO trok van meet af aan fel van leer en dat leverde al na zo’n 5 minuten een kans op voor Edwin Stegeman, die rakelings naast schoot. Enige tellen later werd de bal op het middenveld onderschept en de voorzet vanaf rechts door Melvin Balk werd door de inkomende Sem Westra binnen gefrommeld, 0-1. Een paar minuten later knalde Rick Beekman een bal op de lat. Echter na zo’n 20 minuten spelen verloor KCVO de grip op het spel enigszins. De gasten probeerden te vaak een voetballende oplossing te zoeken, wat tegen het fysiek sterke Activia toch de nodige onrust opleverde. De hoge ballen voor de pot door de Twellonaren vormden voor de KCVO verdedigers heel veel problemen. Ze konden ondanks de druk toch nog redelijk stand houden en de rust ging in met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft startte KCVO ongewijzigd en Activia had de wind in de rug waar ze gretig gebruik van maakten. De eerste hoge bal naar voren leverde direct al een corner op voor de thuisploeg, doch de bal werd naast gekopt. KCVO werd zwaar onder druk gezet en dat leverde een aantal hachelijke situaties op voor het doel van de Vaassenaren. Na zo’n 10 minuten spelen werd Dahley Oortwijn in de ploeg gebracht voor de wat ongelukkig spelende Melvin van Ast. Kort daarna besloot de warrig leidende scheidsrechter, na wat gerommel in het 16 meter gebied van KCVO, de ploeg uit Twello een penalty toe te kennen, welke onhoudbaar voor keeper Sander Jansen van de Sligte werd binnengeschoten. Dit betekende 1-1 en nóg meer hoge en diepe ballen op de KCVO verdediging. Met het nodige kunst en vliegwerk wist men erger te voorkomen. Nadat de gasten zich enigszins herstelden, volgden er 3 corners op rij, welke echter geen resultaat opleverden. In de 80e minuut kwam Wouter van Spanje voor Edwin Stegeman binnen de lijnen, terwijl Sem Westra werd vervangen door Nick Rozendal. Hoewel deze jongelingen goed invielen, veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld. KCVO kreeg echter nog wel een tweetal geweldige kansen, die helaas niet werden benut. Kort voor tijd kreeg Activia nog een enorme kans op een overwinning, doch op het laatste moment kon de bal nog worden geblokt door een KCVO verdediger. Volgende week speelt KCVO om 14.00 uur thuis tegen Robur et Velocitas.