KCVO op weg naar nacompetitie

door | mei 29, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Als koploper AZC kampioen wordt en de derde periode wint, dan neemt KCVO via een ingewikkelde constructie deze periodetitel over en gaat de nacompetitie in. Het zal volgende week wel de laatste wedstrijd moeten winnen tenzij de concurrenten steken laten vallen.

KCVO kreeg zondag een zeer actief Activia tegenover zich dat vocht voor de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het moest zelf punten pakken en dan maar afwachten wat sv Vaassen ging doen. Achteraf gezien verloor laatstgenoemde zodat een punt genoeg was voor de ploeg uit Twello die daardoor veroordeeld is tot het spelen van de nacompetitie. Activia vloog voortvarend uit startblokken want in de derde minuut kwam het al op voorsprong. De KCVO-verdediging dook onder een lange bal door zodat de spits geen moeite had Rico Bronsink te passeren (1-0). Nog geen minuut later had de stand alweer gelijk kunnen zijn als Melvin Balk een kans niet over had geschoten. Activia deed even later hetzelfde.

Na een mooie combinatie tussen Dani Bronsink en Melvin Balk speelde eerstgenoemde zich mooi vrij maar miste alleen voor de doelman jammerlijk. Na een vijftal corners was het Stan Hagen die bijna doeltreffend was. Uit de volgende hoekschop was het wel raak. Melvin Balk plaatste de bal naar de vrijstaande Wesley Stegeman die geen moeite had met dit buitenkansje (1-1). KCVO kreeg nog twee goede kansen maar Ramon Heukels en Edwin Stegeman schoten naast. Tien minuten voor de rust werd Dani Bronsink aangetikt binnen de zestien maar de scheidsrechter zag daar geen penalty in. Even later kreeg Activia bij een soortgelijke actie net buiten het strafschopgebied wel een vrije schop toegekend die niet geheel onhoudbaar onderin de hoek werd binnen geschoten (2-1). Dat was een mooie meevaller voor de thuisclub.

KCVO wist wat het te doen stond in de tweede helft maar kon in het eerste half uur niet echt potten breken. Activia verdedigde met man en macht en er was haast geen doorkomen aan. Met lange ballen probeerde de thuisclub onder de druk uit te komen en één van die ballen betekende bijna een doorbraak voor de loerende spits. Door ver van zijn doel attent in te grijpen voorkwam Rico Bronsink erger. Aan KCVO-zijde trachtten Niels Weultjes en Yannick Heukels met afstandsschoten het tij te keren maar zonder succes. Trainer Remon van Schoonhoven probeerde door middel van het inwisselen van wat jonge krachten nieuw elan in de ploeg te brengen. Zo mochten Tijl Zomer, Gijs Hulleman en Randy Berenschot hun talenten laten zien. Een kwartier voor tijd kwam dan de verdiende gelijkmaker tot stand. Een mooie pass van Melvin Balk bereikte precies op maat Dani Bronsink die bekeken afrondde (2-2). Zijn broer doelman Rico moest nog één keer handelend optreden maar voor de rest had KCVO de beste kansen op de overwinning. Activia koesterde echter het punt en gaf niets meer uit handen.

Op 2e Pinksterdag om 14.00 uur speelt KCVO thuis tegen Warnsveldse Boys met grote kans op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.